Imperativ uspjeha

VIDEO Roglić: 'Vlada ne bi trebala spašavati baš svako poduzeće, to je bačen novac'

Vlasnik uspješne logističke tvrtke Orbico u ekskluzivnom intervjuu otkrio je kakve je rezove napravio u svojoj kompaniji
Branko Roglić, vlasnik Orbico Grupe
 Screenshot

Jedan od najuspješnijih domaćih poduzetnika Branko Roglić, u seriji intervjua pod zajedničkim nazivom Imperativ uspjeha, iznio je budućoj hrvatskoj Vladi nekoliko preporuka za uspješan izlazak iz krize: "Zakon o radu moramo modernizirati. Radnik više nije onaj koji cijeli dan lupa čekićem. Trebaju nam mladi ljudi koji su povezani sa svijetom".

Vlasnik uspješne logističke tvrtke Orbico u ekskluzivnom intervjuu otkrio je i kakve je promjene napravio u svojoj kompaniji koja je realizirala 107 posto svojeg poslovnog plana. Inače, Orbico je jedna od najuspješnijih kompanija u regiji, trenutno posluje u 20 zemalja svijeta, a lani su imali 2,38 milijardi eura prihoda. Kaže da je to sve uspio zbog izgrađenog odnosa sa svojim zaposlenicima.

- U sadašnjem se Zakonu ne govori o dobrom radniku, već o prosječnom radniku, a ako smo svi prosječni onda nema konkurentnosti. Treba razgovarati sa Sindikatima o tome - predlaže Roglić.

Otkrio je i koje bi točno poteze država trebala povući kako bismo uspješno umanjili utjecaj krize koja stiže na jesen. Pohvalio je dosadašnje poteze premijera Andreja Plenkovića, ali i pobrojao koje sve reforme treba provesti u javnom sektoru.

- Glavna reforma je uspostava ravnoteže između javnog i privatnog sektora. Mora se skinuti teret s gospodarstva. Pod ovakvim teretom poduzetnik ne može stvarati višak vrijednosti - ističe.

Objasnio je i što će nas dočekati na jesen te zašto misli da Vlada ne bi trebala "spašavati ona poduzeća koja se ne daju spasiti" i zašto je to novac bačen u vjetar.

Sve preporuke za uspješan izlazak iz nadolazeće krize ovog "kapitalista po habitusu, ali ljevičara u srcu" možete pogledati u cijelom intervjuu ispod:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:12