Dare to explore

Turistička zajednica središnje Istre lansirala svoj prvi promotivni turistički video

Video spaja atraktivne lokacije sa zanimljivim likovima poput vila, čarobnica, travara, ali i autentičnih Istrijana koji rade u svojim poljima
 TZ Istra

Turistička zajednica središnje Istre lansirala je ovaj tjedan svoj prvi promotivni turistički video pod nazivom „DARE TO EXPLORE“, realiziranog u režiji i produkciji Labinske tvrtke Level 52. Video predstavlja središnju Istru kao magičnu regiju s dobro poznatim prizorima Pazinske jame, slapa Sopot, Draguća, Pazina , Tinjana, Svetog Petra u Šumi i drugih zanimljivih punktova.

-U ova poprilično izazovna vremena za hrvatski turizam, središnja Istra nastoji se pozicionirati kao idealan spoj posebnosti, kojima će zadržati stare i privući nove goste - čarobni krajolici, kulturno povijesne i prirodne ljepote, autohtoni proizvodi i okusi tradicije, ono su čemu gosti uvijek, a naročito sada teže, istaknula je direktorica tog TZ-a Sanja Kantaruti. Pazinski gradonačelnik, ujedno i predsjednik tog TZ-a Renato Krulčić dodao je kako je na tragu tih posebnosti, osmišljen je i realiziran prvi promotivni film za destinaciju brendiranu prije nekoliko godina pod sloganom „Središnja Istra-izvorna Istra“.

TZ Istra

-Uz prizore neotkrivenih turističkih dragulja poput slapa Sopot kraj Pićna i Badavca u blizini Karojbe, ali i novih vizura dobro poznatih mjesta na području Pazina te općina Lupoglav, Cerovlje, Karojba, Sv. Petar u Šumi, Sv. Lovreč, Tinjan, Gračišće i Pićan, odnosno sastavnica TZ središnje Istre, video sloganom poziva gledatelje na istraživanje srca istarskog poluotoka, naglasio je Krulčić.

Unutrašnjost je po svemu drugačija od ostatka Istre, stoga je destinacija morala dobiti i svojstven pristup u promociji, naglašavaju autori filma.

-Cilj nam je bio ispričati bajkovitu priču koja će posjetitelje mamiti da istraže središnju Istru, osobito lokacije koje su pomalo skrivene i izvan puta, istaknuo je koautor filma Goran Načinović, koji potpisuje režiju, fotografiju, montažu i obradu slike.

Do sada je ovakav pristup rijetko viđen u turističkoj promociji Hrvatske, ističu. Video spaja atraktivne lokacije sa zanimljivim likovima poput vila, čarobnica, travara, ali i autentičnih Istrijana koji marljivo rade u svojim poljima te žive u skladu s prirodom.

-Željeli smo napraviti nešto drugačije i inovativno, usmjereno stranom tržištu, a opet naglasiti jedinstvenost i ljepotu središnje Istre, veli koautor Sanel Isanović, koji je uz Načinovića razvio priču filma te skladao glazbu za film. U produkciji filma je sudjelovalo više od 30 članova filmske ekipe i statista s područja Istarske županije. Produkciju je vodila Bianca Dagostin, treći član ekipe Levela 52, tekst TZ-a je za naraciju osmislila Ana Tavić, dok je narator Amerikanac Laith Wallschleger. Na filmu su radile i kostimografkinja Kristina Nefat, koja je kreirala kostime za vile te vizažistica Nina Rabar. U realizaciju su uključeni brojni lokalni poljoprivrednici i stanovnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:32