#PetsOfTikTok

TikTok svijet na 4 noge: Kako su kućni ljubimci postali viralne TikTok zvijezde

Iguana koja misli da je pas, mačka s dva lica, pernati Frank Sinatra, Cockapoo matematičarka i svemirska patka imaju nešto zajedničko?!

Ilustrativna fotografija

 Crew Media/Crew Media

Od smiješnih ludorija i slatkih trenutaka do dirljivih priča o spašavanju, TikTok videozapisi kućnih ljubimaca osvajaju srca gledatelja diljem svijeta. Ovi viralni videozapisi ne samo da zabavljaju, već i podižu svijest o udomljavanju kućnih ljubimaca i stvaranju utočišta za dobrobit životinja. U tom kontekstu, pojedini kućni ljubimci su se istaknuli i kao viralne TikTok zvijezde.

Jedan od razloga za popularnost kućnih ljubimaca na TikToku je njihova autentičnost. Za razliku od ljudi, ljubimci ne glume. Njihova iskrena ponašanja, bilo da se igraju, spavaju ili istražuju, privlače publiku svojom jednostavnošću i nefiltriranim pristupom. Također, tu uvelike pomaže i kreativnost vlasnika, koji uz popularne zvukove, glazbu i izazove, uspijevaju prikazati svoje ljubimce u humorističnim situacijama.

Kućni ljubimci izazivaju snažne emocionalne reakcije, s kojima se većina publike može poistovjetiti, što dovodi do osjećaja povezanosti i većim interesom za tim sadržajem. Kako bi se lakše mogao otkriti takav sadržaj u izgradnji živahne TikTok zajednice pomaže i hashtag #PetsOfTikTok. Osim ovog hashtaga, algoritmi TikToka igraju veliku ulogu u viralnosti određenih kućnih ljubimaca. Kada videozapis kućnog ljubimca počne privlačiti pažnju i dobivati lajkove, komentare i dijeljenja, algoritam ga promovira većem broju publike.

Na TikToku postoji jako puno kućnih ljubimaca koji su postali TikTok zvijezde – od zlatne retriverice Ellie, koja pomaže ljudima, zečića s podočnjacima, šarmantnih patkica Mochi i Yoshi do iguane koja misli da je pas. Ovakva raznolikost privlači različitu publiku jer svatko može pronaći nešto što ga zanima. A u nastavku donosimo samo mali djelić TikTok zvijezda na 4 noge:

@RocketTheIggy

Minijaturni dinosaur, iguana Rocket, koja „misli da je pas“ slijedi svog vlasnika Leeja posvuda i želi sudjelovati u svemu. Budući da mu je proždrljivost najjača strana uz nula strpljenja, napravit će sve da se domogne hrane, pa tako i pseća hrana nije na odmet:

@rocket_the_iguana New year same Iguana..😂🦖🤷🏾‍♂️ Happy New Year #pets #funny #petlover #iguana ♬ original sound - RocketTheIggy

Nedavno je dobio malog brata, iguanu Astro, tako da sad zajedno rade vragolije, što možete pogledati na TikTok profilu @ RocketTheIggy.

@kiki.tiel

Najslađi tvrdoglavi alarm bez obzira na doba dana, Kiki – nimfa papagaj. Upija sve melodije kao spužva, te svaku melodiju može vrlo brzo skinuti i zviždati, stoga je dobio nadimak „pernati Frank Sinatra“. Ipak su mu najdraže pjesme „September“ američke grupe Earth, Wind & Fire i „Kad si sretan“ uz dodatan ritam svog kljuna:

@mr.pokee

Mali jež, Mr. Pokee, koji svojom slatkoćom osvaja srca svih gledatelja. Njegova vlasnica Talitha vodi ga na razna putovanja, šetnje livadama i planinarenja. Uz nju je naučio i uživati u svoj toj pažnji, što se vidi na njegovoj opuštenosti dok odmara na svom luftiću:

@venustwofacecat

Misteriozna mačka s dva lica – Venera. Predivna Venera udomljena je s ceste prije 5 godina. Jedna polovica lica joj je crne boje sa zelenim okom, a druga polovica narančasta s plavim okom. Različitost njezine njuške je čini vrlo autentičnom, te nije čudo da je vrlo jednostavno postala TikTok viralna zvijezda.

Uvjerite se sami može li se vjerovati sloganu Venerinog TikTok profila - „0% fotošopirana, 100% rođena ovako!“:

@LunaTheMiniCockapoo

Mala matematičarka skrivena u tijelu Cockapoo pasmine, Luna, otkriće je na TikToku. Oduzimanje, zbrajanje, množenje i dijeljenje ima u svakoj šapi, a kako daje konačne rezultate koje ju pita njezin vlasnik Jared, pogledajte na njezinom profilu @LunaTheMiniCockapoo:

@ducks_in_space

Kakav je to svijet ljubitelja pataka kao kućnih ljubimaca, otkrit će šarmantni Mochi i Yoshi sa svojom vlasnicom Toniom na TikTok profilu @ducks_in_space. Tonia na ovom profilu dijeli svoja znanja i savjete o uzgoju pataka kao kućnih ljubimaca uz uzbudljive avanture Mochija i Yoshi.

U slučaju ako imate loš dan, samo kliknite na sljedeći video:

Kućni ljubimci postali su viralne TikTok zvijezde zahvaljujući svojoj autentičnosti, kreativnosti vlasnika, emocionalnoj privlačnosti i algoritmima društvenih mreža. Njihova sposobnost da nasmiju, iznenade i dirnu ljude diljem svijeta osigurava im posebno mjesto u srcima milijuna korisnika TikToka. U svijetu punom stresa, kućni ljubimci donose radost i opuštanje, čineći ih neodoljivim zvijezdama digitalnog svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 10:15