NOVI FEATURE

TikTok oglašavanje uskoro dolazi u Hrvatsku: Jedinstvena prilika da unaprijedite svoj brend

Donosimo vam sve o TikTok oglašavanju i vrstama dostupnih oglasa na ovoj platformi

Ilustrativna fotografija

 Crew Media/Crew Media

Popularna društvena mreža TikTok, poznata po kratkim videozapisima koji su osvojili svijet, uskoro uvodi svoju oglašivačku platformu i u Hrvatskoj. Ovaj korak predstavlja značajan razvoj za digitalni marketing u regiji, pružajući brendovima nove mogućnosti za dosezanje široke i raznolike publike.

TikTok je u proteklih nekoliko godina postao jedna od najbrže rastućih društvenih mreža, posebno među mlađom populacijom. S više od milijardu aktivnih korisnika širom svijeta, uključujući stotine tisuća u Hrvatskoj, TikTok nudi jedinstvenu priliku za brendove da se povežu s korisnicima kroz kreativan i autentičan sadržaj.

Iskoristite nove marketinške mogućnosti

TikTok oglašavanje razlikuje se od tradicionalnih oblika digitalnog marketinga po svojoj kreativnosti i interaktivnosti. Među najpopularnijim formatima oglašavanja koji će biti dostupni na TikToku su:

1. In-Feed oglasi: Videozapisi koji se pojavljuju unutar for you pagea, imaju prednost pred organskim sadržajem i omogućuju brendovima da postignu visoku razinu vidljivosti.

2. Branded hashtag challenges: Kreiranje hashtaga te objavljivanje istog uz video u kojem se sami izazov i radi. Plaćeni hashtag potiče korisnike da sudjeluju u izazovima jer će TikTok gurati i same kreatore na FYP. Što više korisnika sudjeluje i kreira sadržaj, dolazi do većeg angažmana i UGC sadržaja.

3. Branded effects: Prilagođeni efekti i filteri koje korisnici mogu koristiti u svojim videozapisima, povećavajući prepoznatljivost brenda.

4. TopView: Odnosi se na pozicioniranje videa kao prvi video koji se vidi kada se aplikacija tek otvori, pružajući maksimalnu vidljivost.

Prednosti koje mijenjaju igru

Oglašavanje na TikToku pruža brojne prednosti. Jedna od vrlo očitih je povećanje dosega mlađe publike budući da je TikTok posebno popularan među Generacijom Z i milenijalcima. Također ulaganje u TikTok oglašavanje pruža i visoku razinu angažmana korisnika jer kreativni i interaktivni formati oglasa potiču korisnike na sudjelovanje, što može rezultirati višim stopama angažmana u usporedbi s drugim platformama. Pomoću TikTok oglašavanja videa imaju veći potencijal postat viralna, budući da TikTok ima sposobnost da brzo proširi sadržaj kroz svoju korisničku bazu, povećavajući vidljivost i doseg brenda.

Lokalne kampanje već su krenule

Već su neki hrvatski brendovi počeli eksperimentirati s TikTok oglašavanjem kroz suradnje s kreatorima i kroz organski sadržaj. No, s uvođenjem službene oglašivačke platforme, očekuje se značajan porast broja oglašivača na TikToku.

-Odradili smo već nekoliko kampanja na UK i DACH tržištu koje su imale vrlo pozitivan odaziv. TikTok nam je omogućio da dosegnemo novu publiku i povećamo prepoznatljivost brendova. - izjavio je Antonio Ereš, Voditelj odjela oglašavanja u Crew Media.

TikTok je platforma kao nijedna druga

Iako TikTok oglašavanje nudi mnoge prednosti, tu su i izazovi. Prije svega, brendovi moraju razumjeti specifičnosti TikTok kulture i sadržaja kako bi uspješno privukli korisnike, a to znači da su kreativnost i autentičnost ključni faktori za uspjeh na ovoj platformi.

-Brendovi moraju biti spremni eksperimentirati i prilagođavati svoje pristupe kako bi maksimalno iskoristili potencijal TikToka. No, uz pravilan pristup, TikTok može postati moćan alat u njihovom marketinškom arsenalu - rekao je Ereš.

Uvođenje TikTok oglašavanja u Hrvatsku obećava uzbudljive mogućnosti za lokalne brendove i agencije. S obzirom na rastuću popularnost platforme, očekuje se da će sve veći broj brendova iskoristiti ovu priliku za inovativne i efektivne marketinške kampanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 11:41