Kreator na otoku

Otkrivamo skrivene dragulje Elafitskih otoka putem TikToka: ‘Jedno posve drugačije iskustvo’

Dario Marčac, TikTok kreator i poduzetnik podijelio je svoje iskustvo ljetovanja na jednom od najljepših otoka na Jadranu.

Ilustrativna fotografija

 Crew Media/Crew Media

Smješten u srcu hrvatskog Elafitskog arhipelaga nalazi se Lopud, miran otočni raj koji iz godine u godinu uzima titulu kao jedne od najbolje čuvanih tajni Jadrana. Sa svojim očaravajućim spojem prirodne ljepote, povijesnog šarma i luksuznih sadržaja, Lopud nudi jedinstveno utočište za one koji traže savršen bijeg od Mediterana. Od zadivljujućeg smještaja do vrhunske kuhinje i kulturnih iskustava, otok stvarno ima puno toga za ponuditi.

Kako je TikTok postao glavna tražilica za skrivene turističke lokalitete i kako je #TravelTok osvojio svijet, tako je jedan od naših najvećih kreatora istražio ovaj skriveni dragulj. Dario Marčac, poduzetnik i osnivač najveće zajednice TikTok kreatora u regiji na svom profilu istaknuo je iskustvo na Lopudu i sa svojim pratiteljima podijelio svoj doživljaj smještaja kao i aktivnosti koje su dostupne na otoku.

Hotel Lafodia: Moderna oaza uz more

Hotel Lafodia je najveći i najmoderniji resort na otoku. Smješten u prekrasnom zaljevu, ovo luksuzno utočište spaja suvremeni dizajn s mirnim ambijentom otoka. Uz privatnu plažu, gosti se mogu opuštati i u bazenima, jacuzzijima i dobro opremljenom wellness centru. Luksuzni restorani Lafodije, sa zavidnom lokalnom gastronomijom, čine je popularnim izborom za ljude koje traže miran bijeg od užurbane svakodnevice. Ono što izdvaja Hotel Lafodia je njegova predanost pružanju holističkog iskustva, spajajući luksuz i prirodu.

-Lafodia predstavlja savršenu koheziju između suvremene arhitekture i aktivnosti s doživljajem netaknute prirode. Tko bi rekao da se samo 20 minuta od Dubrovnika taxi gliserom nalazi raj na zemlji na kojem nema niti jednog automobila - rekao je Dario.

Lopud 1483: Povijesni renesansni samostan pretvoren u luksuzno utočište

Smješten u obnovljenom franjevačkom samostanu iz 15. stoljeća, ovo imanje pretvoreno je u utočište koje spaja povijest s modernom sofisticiranošću. U vlasništvu poznate obitelji Thyssen-Bornemisza, Lopud 1483 poziva goste da se vrate u prošlost dok uživaju u najfinijim benefitima suvremenog doba.

Pet individualno uređenih apartmana unutar samostana ukrašeno je renesansnom umjetnošću, suvremenim dizajnom i odabranim antikvitetima. S ekskluzivnim pristupom prekrasnim vrtovima i terasama s pogledom na more. Ovo jedinstveno mjesto također nudi prilagođena iskustva, poput organiziranja vođene meditacije, umjetničkih obilazaka i privatnih gastronomskih iskustava, čineći Lopud 1483 utočištem za one koji traže privatnost i istraživanje bogate povijesti Lopuda.

-Osim što smo imali priliku istražiti Lopud 1483 i večerati na ovom povijesnom mjestu, imali smo i priliku degustirati vina. Vinarija Saint Hills prepoznata je kao jedan od najboljih hrvatskih proizvođača vina, kombinirajući tradicionalne tehnike proizvodnje vina s modernim inovacijama. Degustacija njihovih vina uparena s čarobnim zalaskom sunca na prekrasnoj terasi Samostana stvara osjetilno iskustvo kakvog je teško rekreirati negdje drugdje - izjavio je Marčac.

@dariomarcac

Ovo je bio gušt za obići! Hvala puno Lopud 1483. 🥳😍

♬ Bye Bye Bye - From Deadpool and Wolverine Soundtrack - *NSYNC

Restoran Bowa: jedinstveno kulinarsko iskustvo

Samo 10 minuta od Lopuda nalazi se otok Šipan na kojem je smješten Bowa restoran koji nudi gastronomsko iskustvo koje je teško dobiti negdje drugdje. Moguće je doći do restorana isključivo brodom te restoran nudi usluge prijevoza, u slučaju da gosti nisu došli s privatnim brodom. Bowa nudi savršen spoj mediteranske kuhinje i prekrasne okoline. Poznat po svom fokusu na lokalne sastojke, Bowa predstavlja bogatstvo okusa Jadrana, od svježih plodova mora do regionalnih delicija. Rustikalno-šik ambijent restorana, s drvenim kabinama i stolovima postavljenim tik uz vodu, stvara idilično okruženje za opušten, ali luksuzan obrok.

–Bowa je poznata po svom naglasku na lokalnu gastronomiju, osiguravajući da je svako jelo izrađeno od najsvježijeg ulova iz mora i proizvoda s obližnjih farmi. Za ljubitelje hrane, Bowa je više od samog restorana - to je bitan dio doživljaja Lopuda, gdje su otočke kulinarske tradicije uzdignute na nezaboravnu razinu - podijelio je Dario.

Ponta Lopud Jazz Festival: Proslava kulture i glazbe

Sve većoj privlačnosti otoka pridonosi godišnji Ponta Lopud Jazz Festival, kulturni vrhunac koji okuplja glazbenike svjetske klase i ljubitelje jazza. Festival organiziraju Thana Alexa, američko-hrvatska jazz pjevačica, skladateljica i aranžerka, koja je između ostalih uspjeha i dobila nominaciju za Grammyja za kategoriju najbolji jazz vokalni album “Ona” te Tilda Grossel Bogdanović, vlasnica i event managerica PR agencije Dubrovnik Partner kojoj je glavni fokus približiti ljepotu Lopuda kao i kulturno obogatiti lokalno stanovništvo i turiste. Na otok su dovele svjetske face poput Nicole Zuraitis, američku jazz pjevačicu, skladateljicu, pijanisticu i aranžerku koja je osvojila ove godine Grammyja za najbolji jazz vokalni album “How Love Begins” i Kenny Wernera, koji je renomirani američki jazz pijanist, skladatelj i autor.

Sada već tradicionalno, festival se održava svakog ljeta u slikovitom okruženju Lopuda, a ovaj je festival proslava glazbe, kulture i zajednice. Za vrijeme festivala, uz performanse neizmjerno talentiranih glazbenika, održavaju se serije majstorskih radionica i predavanja za mlade stručnjake i umjetnike. Cilj radionica je omogućiti sudionicima da usavrše svoj zanat i razmjene kreativne ideje sa svjetskim glazbenicima. Koncerti se održavaju na zadivljujućim otvorenim prostorima, od stoljetnih tvrđava do pozornica na plaži, omogućujući posjetiteljima da uživaju u prirodnim ljepotama otoka dok upijaju zvukove jazza.

-Festival je postao simbol kulturne scene Lopuda, privlačeći i međunarodne umjetnike i turiste koji cijene Jazz glazbu. Bilo da ste ljubitelj jazza ili povremeni slušatelj, Ponta Lopud Jazz Festival nudi nezaboravno iskustvo, spajajući vrhunsku glazbu s čarobnom atmosferom otoka - rekao je Dario.

Otok beskrajnog šarma

Otok Lopud, sa svojim netaknutim krajolicima, luksuznim smještajem i živahnom kulturnom scenom, odredište je za one koji traže istinski odmor i jedno posve drugačije iskustvo. Bilo da uživate u svestranosti hotela Lafodia, istražujete povijest Lopuda 1483, jedete u restoranu Bowa ili uživate u čaši vina Saint Hills, Lopud nudi raznoliku ponudu doživljaja. A uz Ponta Lopud Jazz Festival koji dodaje dašak kulturne živosti, otok je postao svjetionik za putnike koji žele otkriti skrivene dragulje Hrvatske.

Istražite i sami #TravelTok jer baš tamo možete pronaći svoju sljedeću ljetnu destinaciju, baš kako je Dario pronašao svoju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 10:15