Nova zajednica fanova

Nogomet na TikToku: Kako ova aplikacija mijenja pravila igre

Donosimo vam sve o tome kako dinamična videa i viralni izazovi stvaraju novu generaciju strastvenih fanova.

Ilustrativna fotografija

 Crew Media/Crew Media

TikTok je trenutno najpopularnija aplikacija među mladima, a sada je i nogomet postao nezaobilazan dio ove platforme. Klubovi, igrači i navijači koriste TikTok kako bi se povezali i stvorili novu generaciju fanova. Sigurno ste scrollajući TikTokom barem jednom naišli na nogometni video, a u nastavku saznajte kako ova društvena mreža mijenja svijet nogometa.

Klubovi na TikToku

Nogometni klubovi širom svijeta, uključujući velike klubove poput Real Madrida, Barcelone, Manchester Uniteda i PSG-a, brzo su prepoznali potencijal TikToka. Ova platforma omogućava im da pokažu svoje najbolje trenutke, ali i zabavne scene iza kulisa. Kratka, dinamična videa čine da se osjećamo bliže našim omiljenim igračima i klubovima.

Primjerice, Barcelona redovito objavljuje videa s treninga, gdje možemo vidjeti igrače kako se pripremaju za utakmice. Također, često objavljuju izazove i mini natjecanja među igračima, što dodatno zabavlja fanove. Ovi sadržaji stvaraju osjećaj intimnosti i omogućuju navijačima da vide drugu stranu svojih heroja. Također, često snimaju videa u kojima izlaze među prolaznike ispitujući ih pitanja o omiljenom klubu te se na taj način još više zbližavaju sa svojim fanovima. Uz to, nije rijetkost da u svojim videima koriste i influencere, tako su se u zadnjem videu pojavili megapopularni Logan Paul i KSI.

@fcbarcelona Logan Paul & KSI face… ??? ?????????? ?⚔️ How many bottles of @drinkprime should they drink to beat it? ? @loganpaul @ksi #fcbarcelona #barçaontiktok #Prime #DeportesEnTikTok #Barcelona ♬ sonido original - fcbarcelona

Magnet za mladu publiku

Jedna od najvećih prednosti TikToka je njegova popularnost među mladima. Platforma je savršena za privlačenje novih, mladih fanova. Klubovi i igrači koriste popularne TikTok trendove i izazove kako bi privukli pažnju i angažirali publiku.

Jedan od popularnih izazova je "Keepy Uppy" u kojem ljudi pokazuju svoje žonglerske vještine s loptom. Ovaj izazov postao je viralan, a mnogi mladi nogometaši, amateri i nogometni fanovi dijele svoja videa, prikazujući svoje vještine globalnoj publici. Na taj način stvara se zajednica mladih nogometaša koji se međusobno podržavaju i inspiriraju.

Osim toga, klubovi koriste TikTok kako bi educirali mlade o nogometu. Kroz kratke video tutorijale, poznati igrači pokazuju osnovne vještine i trikove, što dodatno motivira mlade da se bave sportom. Ovakvi edukativni sadržaji pomažu u popularizaciji nogometa među mlađom populacijom.

Viralni trenuci i memovi

Jedna od najvećih prednosti TikToka je njegova sposobnost stvaranja viralnih trenutaka. Golovi, nevjerojatne vještine i smiješni trenuci s utakmica brzo postaju viralni, šireći se izvan granica klasičnih sportskih medija.

Memovi i kratki isječci često dominiraju platformom, približavajući nogomet publici koja možda nije tradicionalno pratila ovaj sport. Na primjer, trenutak kada igrač promaši gol na spektakularan način ili kada se dogodi neka smiješna situacija na terenu, brzo se širi TikTokom, stvarajući viralne hitove.

Ovi viralni sadržaji ne samo da zabavljaju publiku, već i privlače pažnju na nogomet, čineći ga popularnijim među širim masama. TikTok je postao ključan alat za širenje nogometne kulture i povezivanje s novim generacijama.

“The best of” - trenuci za pamćenje

Također, jedan od poznatijih sadržaja svakako su videa koja prikazuju najveće uspjehe nogometnih klubova i reprezentacija. Nama najbliži primjer toga je uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije ostvaren na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem je Hrvatska osvojila drugo mjesto – najbolji plasman u povijesti hrvatskog nogometa.

Iako je prošlo čak šest godina od ovog natjecanja, videa Hrvatske nogometne reprezentacije i dalje su viralna te se gledatelji s ponosom i oduševljenjem prisjećaju prekrasnoga ljeta 2018. godine.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine ostalo je upamćeno kao trenutak kada je mala zemlja sa srcem lavova pokazala svijetu da snovi mogu postati stvarnost. Hrvatska nogometna reprezentacija ispisala je povijest i postala simbol borbenosti, zajedništva i vrhunskog sportskog duha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 14:35