PATENT

Syntio u SAD-u ishodio patent za unaprjeđenje migracije podataka u cloud

Patent će hrvatskoj tehnološkoj tvrtki omogućiti da se još snažnije pozicionira u području multiclouda

Davorin Cetto, suosnivač i direktor Syntia

 Tomislav Kristo/Cropix

Domaća tvrtka Syntio, jedan od globalno najvećih tehnoloških hubova za povezivanje starih IT sustava koje imaju banke, telekomi i trgovci - u cloud, ishodio je u SAD-u patent za dio svoje multicloud platforme. Patent će mu omogućiti daljnji tržišni proboj sa svojim multicloudom.

Konkretno, patent se odnosi na poboljšanja u Syntijevom Dataphos Publisheru, koji je alat za brzu migraciju u cloud.

Davorin Cetto, direktor i jedan od osnivača Syntija kaže da su razvili posebnu metodu koja unaprjeđuje migraciju podataka u cloud.

- Ovo rješenje omogućuje optimizaciju poslovnih procesa vezanih uz cloud usluge, poput organizacije podataka, sažimanja informacija i na kraju, našim korisnicima omogućuje brže donošenje poslovnih odluka - kaže Cetto.

Patent je registriran po brojem 11.829.343 u Američkom uredu za patente i žigove - USPTO.

Autori patenta, koji značajno unaprjeđuje migraciju podataka u cloud za korisnike, su jedan od osnivača Syntija Tomislav Domanovac i stariji podatkovni inženjer Ivan Zeko.

Cetto kaže da je uspješno međunarodno patentiranje od strane USPTO-a velik uspjeh za Syntio, koji se lani bio najbrže rastuća hrvatska IT tvrtka prema FT1000.

U Syntiju navode da su jedan od vodećih Google Cloud partnera za podatkovni inženjering, a partneri su i za Amazon Web Service i Microsoft Azure.

Cloud infrastruktura ključna je za pružanje usluga poput Netflixa i Spotifyja, ali podjednako važnu ulogu poprima i kod banaka, telekoma i trgovaca koji moraju biti prisutni na webu i na mobilnim aplikacijama. No, te starije i veće kompanije u pravilu podatke ne drže u cloudu već na starim sustavima. Syntio je razvio način kako ih povezati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:40