ICT SIGURNOST

ReversingLabs i PwC ugovorili stratešku suradnju: Popravljat će lance nabave softvera

Suradnja s jednim od četiri najveća revizora na svijetu otvara nove prilike za jedan od najvećih hrvatskih startupa

Mario Vuksan, suosnivač i predsjednik uprave ReversingLabsa

 Reversinglabs/

Jedan od deset najvećih hrvatskih startupa, ReversingLabs, sklopio je strateško partnerstvo s britanskim PricewaterhouseCoopers (PwC).

ReversingLabs ima najveću bazu malwarea na svijetu i vlastitu tehnologiju za otkrivanje hakerskih napada koju koriste najveći svjetski proizvođači softvera kako bi upravljali sigurnosnim rizicima u svom lancu nabave softvera.

Upravo je ovo potonje ključ suradnje hrvatskog startupa i britanskog konzultanta.

Mario Vuksan, predsjednik uprave i suosnivač ReversingLabsa kaže da će PwC u tandemu s ReversingLabsom pomoći će klijentima modernizirati vlastite dobavne lance softvera kako bi izbjegli sofisticirane i ine hakerske napade na svoj IT.

To je posebno važno u vrijeme kad se zbog digitalne transformacije čak i industrije koje su malo koristile softver odjednom snažno oslanjaju u svom poslovanju na njegovu upotrebu.

- Više nego ikad prije, organizacije ovise o svojim dobavljačima softvera. Iz toga se rađa potreba za automatizacijom, kako bi se rizici proizašli iz tih odnosa mogli procijeniti brzo i na veliko, tim više što se komercijalni dobavljači softvera oslanjaju na otvoreni kod, a on je sve više na meti zlonamjernih aktera - kaže Vuksan.

Kroz tu suradnju ReversingLabs, koji je do dosad primio 81 milijun dolara investicije i u Hrvatskoj zapošljava više od 170 tehnoloških stručnjaka, nada se doći do novih klijenata i povećati suradnju s postojećim klijentima.

PwC će nuditi konzultantske usluge, a ReversingLabs rješenja za automatizaciju ICT sigurnosti.

U hrvatskom startupu pojašnjavaju da će kupci kombinirane usluge, primjerice, moći vizualizirati komponente u lancu nabave softvera, i rizik koji one predstavljaju za poslovanje.

Moći će automatizirati jamstva vezana uz softver, to jest izbjeći ručno popunjavanje upitnika koje se često traži od proizvođača.

Uz to, dobit će alate i znanja za zaštitu lanca nabave od početka do kraja, čime će smanjiti vjerojatnost i učinke napada putem malwarea i neovlaštenog mijenjanja, i to kroz čitav ciklus razvoja i upotrebe softvera.

Moći će ishoditi jamstvo sigurnosti softvera bez pristupa izvornom kodu te pojednostavniti sanaciju rizika.

Penny Flint, partnerica u britanskom PwC-ju, koji je dio globalne PwC mreže koja obuhvaća 327 tisuća zaposlenika u 155 država, kaže da će ovo partnerstvo u značajnoj mjeri pomoći tvrtkama da otkriju i razumiju rizike koji dolaze iz softvera.

- Način na koji kompanije trebaju razmišljati o svom opskrbnom lancu se nastavlja razvijati, i sada je jasno da, uz toliku ovisnost o programskom kodu i tehnologiji, uvid u sigurnost softvera više nije tek aktivnost koju je lijepo imati - zaključuje Flint.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 17:05