NOV ISKORAK

Miret postao Earthbound: Stekao certifikat koji imaju The Guardian, Patagonia i Kickstarter

Hrvatski startuo razvio je i proizvodi tenisice čiji je sastav 97 posto od prirodnih materijala

Domagoj Boljar, suosnivač i glavni operativni direktor Earthbounda, bivšeg Mireta

 Ranko Suvar/Cropix

Hrvatski proizvođač ekoloških tenisica Miret od sad se zove Earthbound.

Nakon što je prije dvije godine napravio prvi korak prema širenju poslovanja na ekološku transformaciju drugih brendova tenisica, stekavši certifikat OEKO-TEX® STANDARD 100, prvi na svijetu kojem je to uspjelo za cijelu tenisicu, sada je postao i prva hrvatska kompanija s B Corp certifikatom.

Riječ je o prestižnom ESG certifikatu koji nose tvrtke poput The Guardiana, Patagonije i Kickstartera.

Domagoj Boljar, suosnivač i glavni operativni direktor Earthbounda kaže da novim potezima žele ukazati na temeljne vrijednosti svog brenda.

- Postali smo Earthbound, a to ne znači samo prelazak na novo ime, već i obećanje da ćemo nastaviti stvarati obuću koja ne samo da izgleda sjajno, već i pozitivno doprinosi planeti - kaže Boljar.

Earthbound je razvio i proizvodi tenisice čiji je sastav 97 posto od prirodnih materijala. Koristi konoplju, kenaf, lan, pluto, drvo, kukuruz, kaučuk, prirodnu vunu i druge slične materijale. Do sad se već certificirao da im tenisica ne sadrži štetne kemikalije i ne predstavlja rizik za ljudsko zdravlje.

- S certifikatom B Corpa morali smo pokazati visoku društvenu i ekološku izvedbu, transparentnost poslovanja i proći evaluaciju koja je trajala preko dvije godine, a rezultati su dostupni na webu B Corpa - kaže Boljar.

B Corp je tvrtki Miret, sada Earthboundu, dodijelio rezultat 89,3. Medijan rezultata za tvrtke koje provode procjenu trenutačno iznosi 50,9.

- Nastavljamo zacrtanim putem. Do sada smo uspješno prošli proces recertifikacije prema STANDARD 100 by OEKO-TEX®, što potvrđuje našu kontinuiranu predanost osiguravanju najviših standarda u proizvodnji obuće - zaključuje Boljar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:47