PRIZNANJA

Kibernetička sigurnost postaje jedno od najvažnijih pitanja za moderno poslovanje

Svečanost dodjele nagrada održana je na FER-u, a dodjelu je otvorio dekan Vedran Bilas

Marko Gulan prima godišnju nagradu HIKS-a za istaknutog pojedinca, a nagrada je dodjeljena u nekoliko kategorija, i to premijerno

 Jl/

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost (HIKS) dodijelio je po prvi puta godišnje nagrade i priznanja za iznimna postignuća u području kibernetičke sigurnosti u Hrvatskoj. Svečanost dodjele nagrada održana je na FER-u, a dodjelu je otvorio dekan Vedran Bilas.

Drago Žagar, predsjednik HIKS-a kaže da žele potaknuti izvrsnost i inovacije u razvoju kibernetičke sigurnosti u Hrvatskoj.

- Svjesni činjenice da kibernetička sigurnost postaje jedno od najvažnijih pitanja za moderno poslovanje, ovom inicijativom želimo zahvaliti pojedincima na njihovom predanom radu tijekom godine - kaže Žagar.

Dodaje da je HIKS dodijelio nekoliko priznanja.

Tako je priznanje za istaknutog pojedinca dodijeljeno Marku Gulanu, konzultantu za kibernetičku sigurnost iz Schneider Electric SEE-a.

- Želim istaknuti potrebu za posebnim fokusom na kibernetičku sigurnost industrijskih sustava, te kako je izuzetno važno ove teme predstaviti korisnicima i upravljačkim strukturama, odjelima investicija, a ne samo među IT stručnjacima - kaže Gulan.

Priznanje za istaknuti znanstveni rad dodijeljeno je Bojanu Novkoviću za "Improving Monolithic Kernel Security and Robustness Through Intra-Kernel Sandboxing".

Priznanje za istaknuti studentski rad dodijeljeno je Dariu Vrnješu za "Acoustic Side-Channel and Other Keyboard Attacks Using Machine Learning Techniques."

Priznanje za istaknutog člana HIKS-a dodijeljeno je Kristini Leko Kuštrak, direktorici IT-a AKD-a.

U HIKS-u ističu da je Leko Kuštrak prepoznata po iznimnoj predanosti rastu i razvoju Instituta, među inim, u organizaciji „CyberSecurity Sessions powered by HIKS“ te zapaženo sudjelovanje na Cybersecurity Conference – CSC 23.

- Kibernetička sigurnost je zajednička odgovornost cijelog ekosustava nacionalnog gospodarstva kao zaokružene cjeline koja utječe na svakoga od nas. Svijest o kibernetičkoj sigurnosti mora postati dio javne i korporativne kulture građana i tvrtki, kako bismo imali povjerenje u digitalno okruženje koje utječe i o kojem ovisi naša svakodnevnica - zaključuje Leko Kuštrak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:05