Infografika Electrocoin

Kako je rastao najveći crypto scaleup u Hrvatskoj?

Haker i nuklearni inženjer u svega su osam godina iz nule stvorili jednu od 250 najvećih kompanija u Hrvatskoj. Marin Maržić i Nikola Škorić vole crypto i tu su ljubav pretočili u brzo rastući biznis

Electrocoin je od 2017. godine na popisu hrvatskih scaleupa. Prihod mu je tada premašio ne samo 100 već 200 milijuna kuna. Na popisu hrvatskih soonicorna ne nalazi se jedino stoga što nije primio vanjske investicije već raste isključivo bootstrapanjem. To znači da je njegovu trenutačnu valuaciju teško procijeniti.

Valuacija Electrocoina ovisi, ponajviše, o odluci vlasnika, koji svako pa malo pronađu neko novo rješenje i s njim krenu na tržište.

» Kliknite i besplatno preuzmite STARTUP REPORT 2022 Q3 «

TOP13 soonicorna za petama Infobipu i Rimcu | Startup exiti u Hrvatskoj: IPO-i na ZSE-u i NYSE-u | Croatian Founders‘ Sentiment: Više od 70% osnivača očekuje brži rast prihoda | Istraživanje Istraživačkog tima Startup Reporta: U hrvatske startupe u 1-6MJ 2022 uloženo $891,1 mil. | Što kad startup pitate: Odakle si? Odakle su tvoji? | Kolumne Josipa Majić Predin, Mirna Marović, Dino Jerković ^^^O STARTUP REPORTU

Vlasnici Electrocoina uvjerljivo su najneobičniji biznismeni u Hrvatskoj. Jedan je haker, odnosno vrhunski stručnjak za računalnu sigurnost, a drugi je nuklearni inženjer koji je radio u nuklearki Krško.

Haker je Marin Maržić, koji je u Electrocoinu direktor operacija i glavni developer dok je nuklearni inženjer Nikola Škorić, koji je ujedno i izvršni direktor ovog scaleupa.

» Upišite mail i besplatno primajte NEWSLETTER STARTUP REPORTA «

Sve o startupima u Hrvatskoj, jednom mjesečno, u vaš mail sandučić ^^^O STARTUP REPORTU

Ono što ih spaja je ljubav prema proizvodima koje rade. Kada su u studenom dali prvi intervju za novine pohvalili su se da im rast se temelji na vrhunskoj usluzi. Naveli su da su imali neprekinuti niz od 2500 pozitivnih feedbacka na svojoj službi za korisnike.

Biznis im nije cijelo vrijeme bio profitabilan. Godine 2018. poslovali su s minusom. I to se događa. No, od svih startupa u Hrvatskoj oni se mogu pohvaliti najbržim rastom prihoda prijavljenim na Fini. Ima ih i s većim rastom, ali niti jednom drugom startupu nije uspjelo tako brzo rasti u Hrvatskoj. Naravno, kad imaju i hakera i nuklearnog inženjera.

INFOGRAFIKA ELECTROCOIN

image
Tomislav Botić/startup Report/

O STARTUP REPORTU

Preuzmite PDF najnovijeg STARTUP REPORTA 2022 Q3 | Pročitajte prijašnje brojeve i saznajte više o magazinu STARTUP REPORT | Saznajte više o našim meetupima | Pretplatite se na naš besplatni newsletter
image
Tomislav Botić/Startup Report

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:57