Infobip Shift

Ivan Burazin: ‘Ove godine za Infobip Shift prodajemo karte brže nego ikad‘

Svih 1000 novih posjetitelja, kažu u Infobipu, doći će u Zadar. Navode da je poseban interes u SAD-u, Skandinaviji i Australiji

Infobip Shift 2022 očekuje više od 4000 posjetitelja u Zadru

 Infobip/

Infobip je objavio da će njegova godišnja developerska konferencija, Infobip Shift 2022 koja se održava 19. i 20. rujna u Zadru, biti za tisuću posjetitelja veća nego lani. No, pravo je iznenađenje to što dodatnih tisuću prodanih karata ne očekuje preko interneta već među posjetiteljima koji će na konferenciju doći uživo, u Zadar na Višnjik.

Ivan Burazin, osnivač konferencije i član uprave Infobipa za developersko iskustvo kaže da ove godine bilježe najveći rast prodaje karata u povijesti Shifta.

- Nikada prije nismo prije konferencije prodali ovoliko ulaznica tako da očekujemo više od 4.000 posjetitelja uživo što, uz bogatiji program i dvostruko veću lokaciju, čini Infobip Shift najbrže rastućom developerskom konferencijom u Europi - kaže Burazin.

Dodaje da su i prije imali posjetitelje iz regije te zemalja srednje Europe, ali ove godine karte za Shift kupuju i developeri iz SAD-a, Skandinavije pa i Australije. Ukupno, navodi da su karte za Shift prodali u više od 20 zemalja.

- Primjerice, lani nismo imali posjetitelja iz Norveške, dok su nam oni ove godine najbrojniji strani posjetitelji. Potvrda je to da smo napravili golem iskorak na međunarodnoj sceni te da se Infobip Shift pozicionirao ne samo kao najveći i najrelevantniji tech događaj u Hrvatskoj i regiji već i šire - kaže Burazin.

Dodaje da se dio razloga krije i u programskom rastu Shifta. Tako će konferencija ove godine zauzeti svih pet dvorana na Višnjiku. U njima će biti čak šest pozornica na kojima će svoja izlaganja imati više od 60 govornika iz Hrvatske i svijeta. Ističe da su rast Shifta u svakom pogledu prepoznali i partneri. Ove godine su partneri konferencije kompanije poput Microsofta, Ciscoa i Googlea, a svoje predstavnike na pozornicama Višnjika imat će i brojne developerske kompanije čija rješenja oblikuju budućnost industrije. Tako u takozvanoj EXPO dvorani svoj izložbeni prostor imat će čak 33 kompanije koje dolaze iz SAD-a, Izraela, Njemačke i Švicarske.

- Za nastup se prijavilo više od 250 govornika, a više od 80 posto odabranih govornika čine međunarodni developerski i IT stručnjaci koji su prave zvijezde tech svijeta - kaže Burazin.

Uz središnju kružnu pozornicu koja će se dijeliti na tri dijela, svoje pozornice na konferenciji imat će Cloud Native i web3 tehnologije u posebnim dvoranama. Vlastitu dvoranu dobit će i Infobipov Startup Tribe, gdje će se održati mini-EXPO s izložbenim prostorom za 20 startupa te pozornicom za predavanja i panel rasprave.

Nikola Pavešić, direktor Infobipovog Startup Tribea kaže kroz taj nastup ne nude samo priliku domaćim i stranim startupima za predstavljanje svojih proizvoda i ideja, već i kompanijama da unaprijede vlastito poslovanja budući da će se naći u istoj prostoriji s predstavnicima globalnih kompanija i potencijalnim investitorima.

- U programu će sudjelovati i predstavnici najveće svjetske investicijske banke Goldman Sachs, američkog investicijskog fonda Palm Drive ali i mnogi drugi investitori iz svih dijelova Europe jer smo prepoznali manjak investicija kao nešto na čemu moramo izričito raditi - zaključuje Pavešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:45