RAČUNALNE IGRE

Gaming i sportski influenceri dominiraju ovogodišnjim Reboot InfoGamerom

Nakon tri pandemijske godine u Zagreb se vratio najveći gaming sajam u JI Europi. Organizatori očekuju preko 50.000 posjetitelja

Damir Đurović (Reboot InfoGamer) i Marina Parić (A1 Hrvatska) na otvaranju sajma Reboot InfoGamer 2023.

 Jl/

Reboot InfoGamer vratio se nakon pandemijske pauze, i to po djelu pokazatelja i veći nego prije. U tri paviljona na više od 10 tisuća kvadrata i s preko 90 izlagača. Sajam službeno nosi ime Reboot InfoGamer powered by A1, a organiziraju ga domaći organizator gaming konferencija Reboot i telekom A1 Hrvatska.

Damir Đurović, osnivač i direktor Reboota kaže da ove godine na organizaciji sajma sudjeluje gotovo 400 ljudi od čega stotinjak volontera.

Navala posjetitelja

- Od 9. do 12. studenoga u paviljonima 8a, 9 i 11a Zagrebačkog Velesajma očekujemo više od 50 tisuća posjetitelja kojima smo pripremili atraktivan program, ugostit ćemo najpoznatije influencere iz Hrvatske i regije, pričati o najnovijim trendovima u gaming industriji i uživati u finalu 12. sezone najveće esport regionalne lige A1 Adria League - kaže Đurović.

Navodi da su ove godine apsolutni hitovi sajma netom objavljena igra Croteama Talos Principle 2, za koju Đurović ističe da bi trebala postati klasik o kojem bi se trebalo učiti u školama. Usto, od stranih noviteta spominje najnoviji Metin Quest VR headset za koji ističe da je rasprodan u Europi, ali da su nabavili nekoliko primjeraka kako bi ih posjetitelji mogli isprobati.

Uz finale 12. sezone A1 Adria League, Reboot InfoGamer program je obogaćen i s A1 Student eChallenge, studentskim natjecanjem na koje se prijavilo deset timova studenata s raznih fakulteta za natjecanje u igri CS2 te 25 studenata za EA Sports FC 24.

Marina Parić, voditeljica marketinških komunikacija A1 Hrvatska kaže da je ponosna da su osigurali nikad veći nagradni fond za ovakav tip natjecanja.

- Nagradni fond iznosi čak 17.130 eura i zasigurno će pridonijeti uzbudljivosti ova dva natjecanja - kaže Parić.

No, ukupni nagradni fond, koji uključuje 11. i 12. sezonu A1 Adria League, obje sezone A1 Student eChallengea, čak šest Gaming Weekenda te Tekken LAN, još je veći i do sada iznosi 38.160 eura.

Parić navodi da A1 sustavno ulaže u razvoj domaće i regionalne gejming scene.

- Smatramo se odgovornim pružateljem telekomunikacijskih usluga koji kroz platformu #BoljiOnline kontinuirano brine za sigurnost svojih korisnika, ali i za sigurnost cjelokupne zajednice. Misija platforme je educirati javnost kako internet učiniti sigurnijim i pozitivnijim mjestom za sve, stoga ćemo i u sklopu programa Reboot InfoGamera powered by A1, u suradnji s Centrom za sigurniji internet, posjetitelje educirati o prednostima i opasnostima tehnologije - tumači Parić.

Siguran gaming

Centar za sigurniji Internet u suradnji s A1 Hrvatska na festivalu organizirat će osam edukativnih radionica za osnovnoškolce kojima će ih upoznati s opasnostima na koje mogu naići surfajući internetom. Detalje o njima otkrio je Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u sklopu kojeg djeluje Centar za sigurniji internet.

- Želja nam je direktno prići djeci i mladima te razgovorom i interaktivnim zadacima educirati ih o sigurnosti na internetu, trendovima koji se javljaju, a koji postaje dio njihove svakodnevne interakcije u online, pa onda offline svijetu. Radionice su namijenjene djeci viših razreda osnovnih škola gdje svakako mogu očekivati opuštenu atmosferu, priliku da se njihov glas čuje, da iskažu svoje mišljenje u sigurnom i poticajnom okruženju, rad na konkretnim primjerima uz korisne preporuke i smjernice naših stručnjaka - zaključuje Ramljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:06