NOVE TEHNOLOGIJE

Drugo izdanje ‘Green Future‘ konferencije u Splitu 1. i 2. lipnja

Organizatori procjenjuju da će konferenciju pratiti uživo gotovo 1000 sudionika

Green Future

U Splitu će se 1. i 2. lipnja održati drugo izdanje Green Future konferencije, a procijena je organizatora da će konferenciju uživo pratiti gotovo tisuću sudionika. U sklopu dvodnevnog programa predviđeno je sudjelovanje više od 40 govornika. Uz brojna predavanja predavanja, pokrenut će se i rasprava na temu digitalizacije, financiranja zelenih projekata, pametnih gradova, novih zelenih tehnologija, e-mobilnosti, održivog turizma...

„Fokusirani smo na nove tehnologije i promjene koje one mogu potaknuti na najvišim instancama. Cilj nam je pružiti platformu za okupljanje ključnih ljudi iz javnog i privatnog sektora čije odluke utječu na živote svih nas“, istaknuo je Ognjen Bagatin, jedan od organizatora konferencije.

Sudjelovanje na konferenciji potvrdili su bivša austrijska ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger, partner u Revoultu Andrius Bičeika, osnivač Rentlio Marko Mišulić, te niz drugih predstavnika poslovnog establishmenta i javnog sektora.

„Na tvrtkama i institucijama je da, uz podršku zakonodavaca i novih tehnologija, mijenjaju svoje proizvode i poslovne procese u cilju potpune održivosti. Tako mogu utjecati i na krajnjeg korisnika, njegovo ponašanje i psihologiju. Bez ključnih koraka na tim razinama, tranzicija će i dalje biti spora. GFC je platforma na kojoj se mogu umrežiti, na dobrobit svih nas“, istaknuo je Tomislav Buljubašić, suorganizator konferencije.

jedna od istaknutih govornika na konferenciji je i marketinška stručnjakinja Detria Williamson, koja je prikupila više od šest milijardi dolara kapitala za tvrtke kao što su IDEO, Emirates Airlines, Discovery Channel i Accenture.

„Prema mom iskustvu, iz fuzije različitosti odlazite s boljom, promišljenijom i inovativnijom idejom. Zato sam uzbuđena zbog Green Future konferencije, jer sam prepoznala kako je njezin cilj okupiti različite ljude, velike i male tvrtke, predstavnike vlasti i znanstvenike“, istaknula je Williamson.

Na GFC 2023 Split stiže i Sébastien Pellion, voditelj društvenog utjecaja i održivosti u Glovu, čiji je tim usredotočen na stvaranje društveno odgovornog modela rasta:

„Na Green Future konferenciji planiram govoriti o putu koji Glovo prolazi prema održivosti, za koji se nadam da će inspirirati i motivirati druge. Kroz događaje poput ovih možemo surađivati i dijeliti ideje, radeći zajedno prema zelenijoj i održivoj budućnosti za sve“, kazao je Sébastien Pellion.

image

Green Future

Prošlogodišnji dobitnik glavne nagrade bio je talijanski startup Must Had, čija je misija ubrzati tranziciju prema održivoj modi - prodajom odjeće visoke kvalitete nastale od višaka modne industrije.

„Kao međunarodnom startupu, pobjeda nam je omogućila predstavljanje projekata mnogim ljudima čiji je fokus na održivosti i kružnom gospodarstvu. Samo sudjelovanje na konferenciji, bilo je izvrsna prilika za rast, zahvaljujući mogućnostima umrežavanja i pristupa tehničkim alatima za poboljšanje naših sposobnosti“, rekao je Eugenio Riganti, suosnivač Must Hada.

Tech-event koji se održava u sklopu konferencije prepoznali su brojni partneri i sponzori, poput Infobipa, OTP banke, MasterCarda, Ericssona, E.on-a, HBOR-a, Schneidera i EY-a.

Po završetku svakog dana konferencije sudionici će se moći opustiti na after-partyju, na kojima se u nešto ležernijem okruženju nude izvrsne prilike za umrežavanje s ključnim ljudima iz biznisa koji formiraju financijski sektor.

image

Green Future

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:32