Karijere

Direktor maloprodaje INA Grupe prešao za direktora operacija u Aircashu

Najbržerastući hrvatski fintech dobio dva nova kadrovska pojačanja za širenje u regiju i DACH

Borko Butorac, direktor operacija Aircasha

 Jl/

Nakon što je u svoj fintech privukao Filipa Šaravanju, glavnog Hanfinog stručnjaka za kripto i startupe, osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić, napravio je još dvije kadrovske akvizicije.

U najbrže rastući domaći fintech, prema podacima popisa NovacHR TOP25 hrvatskih startupa za pratiti u 2023., Čosić je doveo Borka Buturca i Gunthera Egerera.

Borko Butorac, novi direktor operacija Aircasha dosad je bio direktor INA Maloprodajnih servisa, jednog od najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj. Ima dugogodišnju karijeru na top pozicijama u najvećoj kompaniji izlistanoj na Zagrebačkoj burzi, INA Grupi.

Prethodno je radio na rukovodećim pozicijama u Billi i Mercatoru.

I dok će Butorcu rad u Aircashu biti prvo fintech iskustvo, Gunther Egerer dolazi s bogatim iskustvom rada ne samo u fintechima već i u regiji koja obuhvaća Austriju, Njemačku i Švicarsku - DACH regiji.

image

Gunther Egerer, novi direktor distribucije Aircasha

Jl/

Gunther Egerer novi je direktor distribucije Aircasha.

Bio je voditelj razvoja novih proizvoda za austrijski PaysafeCard, kao i voditelj razvoja fintecha Dalenysa za DACH regiju.

Dalenys je bio fintech podružnica druge najveće francuske bankarske grupacije BPCE-a, a krajem prošle godine grupacija ju je povezala sa svojom drugom fintech operacijom, PlayPlugom, u jedan poslovni subjekt.

U Aircashu navode da kod njih prelazi s funkcije starijeg direktora za prodaju iz SEPA expressa, člana Banking Circlea.

Hrvoje Ćosić kaže da su se s novim pojačanjima ekipirali za daljnji rast i šrenje platforme za mobilna plaćanja.

- Aircash širi svoje poslovanje na nova tržišta, što zahtijeva proširenje postojeće mreže zaposlenika - kaže Ćosić.

Navodi da mu je cilj da novi članovi tima unaprijede distribuciju i operacije te efiksanost poslovanja.

- Dolazak dva izuzetno iskusna direktora iz jakih kompanija predstavlja dodatni korak u daljnjem razvoju poslovanja, a očekuje se da će njihovo znanje i iskustvo donijeti nove inovativne ideje i još snažniji iskorak u širenju na nova tržišta - kaže Ćosić.

Aircash je osnovan 2015. godine. Do sada nije primio investicije, a prihod mu je u 2020. porastao za 441 posto na 27,49 milijuna kuna. Sjedište startupa je u Zagrebu.

Riječ je o prvom hrvatskom fintechu koji je na tržište izbacio vlastiti mobilni novčanik i potom prvom domaćem startupu koji je izdao vlastitu karticu, i to u suradnji s Mastarcardom.

Prije tri godine od HNB-a je dobio EU licenciju za elektronički novac i tako ponudio usluge mobilnog novčanika. Potom je ugovorio suradnju s nizom trgovaca i omogućio osim transfera novca i usluge plaćanja parkinga i cestarina, kupnji autobusnih i brodskih karata, karata za razne sportske i muzičke događaje, nadoplate telekom, računa za online igre te plaćanje komunalnih računa.

Lani je, prema podacima popisa NovacHR TOP25 startupa za pratiti u 2023., Aircash povećao broj korisnika u Hrvatskoj za 70 posto na njih više od 200.000. U Sloveniji, Austriji i Njemačkoj objavio je da se bliži brojci od 100.000 korisnika.

Krajem prošle godine Aircash je brojao 23 zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:00