AD Plastik

Solinska tvrtka u Rusiji ugovorila 60,7 milijuna eura novih poslova

Najdugovječnije vozilo na ruskom tržištu, proizvodit će se u tvornici AvtoVAZ u Togliattiju i u odnosu na model koji je na tržištu više od 17 godina doživjet će potpuni redizajn
Ilustracija (Tvornica AD Plastik)
 Davor Pongracic / CROPIX

AD Plastik grupa ugovorila je nove poslove s ruskim AvtoVAZ-om ukupne vrijednosti 57,7 milijuna eura za novi model Lade Nive, te tri milijuna eura vrijednu proizvodnju dijelova za Nissan Qashqai, također u Rusiji, priopćeno je u utorak iz solinske tvrtke.

Nova Lada Niva, najdugovječnije vozilo na ruskom tržištu, proizvodit će se u tvornici AvtoVAZ u Togliattiju i u odnosu na model koji je na tržištu više od sedamnaest godina doživjet će potpuni redizajn.

AD Plastik Togliatti za Ladu Nivu proizvodit će razne komponente eksterijera poput obruba prednjih i zadnjih odbojnika, obloga blatobrana, ublaživača udara, štitnika prednjeg i zadnjeg blatobrana te bočnih letvica vrata. Osim za proizvodnju, AD Plastik grupa zadužena je i za razvoj rešetki vjetrobranskog stakla i vanjskih obloga stupova, kaže se u priopćenju.

Početak serijske proizvodnje planiran je u prvom tromjesečju 2023. godine, a predviđeno trajanje projekta je deset godina.

Ugovoreni su i novi poslovi ukupne vrijednosti tri milijuna eura za Nissan Qashqai, čije će se prednje obloge blatobrana proizvoditi u AD Plastiku Kaluga, također u Rusiji.

Početak serijske proizvodnje planiran je u zadnjem tromjesečju 2022. godine s predviđenim trajanjem projekta od šest godina, ističu iz AD Plastika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 04:11