Stigla ponuda

Slovaci žele investirati 45 milijuna eura u TŽV Gredelj

 Marko Todorov / CROPIX

Tvornica željezničkih vozila (TŽV) Gredelj, u stečaju, u srijedu je izvijestila da je zaprimila dvije ponude za ulaganja, no ponuda zagrebačkog DOK-ING-a je nevaljana te je odbijena, dok svu potrebnu dokumentaciju sadrži odabrana ponuda slovačke tvrtke Tatravagonka, koja nudi ulaganje od 45 milijuna eura.

Kako se navodi u priopćenju, sukladno raspisanom javnom pozivu investitorima za ulaganje u društvo TŽV Gredelj d.o.o. - u stečaju iz Zagreba, radi održivosti nastavka poslovanja kroz izradu stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona, zaprimljene su dvije ponude u zatvorenim kovertama, te jedan dopis tvrtke Stadler Rail AG iz Švicarske, kojom se članove odbora vjerovnika obavještava da Stadler u ovom trenutku nije u stanju dati pravno obvezujuću ponudu za Gredelj.

Ponude su poslali zagrebačka tvrtka DOK-ING i slovačka Tatravagonka.

Iz Gredelja pritom navode da ponuda DOK-ING-a, koji je naveo iznos ulaganja do 35 milijuna eura, nije sastavljena u skladu s uvjetima navedenima u javnom pozivu te nema priloge koji su propisani javnim pozivom, kao niti traženo jamstvo za ozbiljnost ponude.

"Stoga se utvrđuje da je ponuda društva DOK-ING nevaljana te je društvo TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju obvezno odbiti takvu ponudu sukladno točci 15. javnog poziva", ističe se u priopćenju.

Tatravagonka je u ponudi navela iznos ulaganja od 45 milijuna eura, s tim da ponuda te slovačke tvrtke sadrži svu dokumentaciju navedenu u točci 3. javnog poziva te traženo jamstvo za ozbiljnost ponude, navode iz Gredelja.

Sukladno odluci skupštine vjerovnika od 12. prosinca 2012. te prispjeloj i odabranoj ponudi pristupit će se izradi nacrta stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona, a sve radi održivosti nastavka poslovanja kroz spomenuti stečajni plan, najavljuju iz Gredelja.

"Iskreno se nadam da je ovo početak jednog novog Gredelja te da će se kroz stečajni plan održati poslovanje i sačuvati radna mjesta", ističe u priopćenju stečajni upravitelj Gredelja Tomislav Đuričin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:47