10.000 TONA NA GODINU

Podravka gradi novu tvornicu tjestenine vrijednu 104 mil. kuna: to je prvo ulaganje u izgradnju proizvodnih pogona nakon 15 godina

Početak gradnje nove tvornice Podravke

 Podravka

Nova Podravkina tvornica tjestenine vrijedna 104 milijuna kuna izgradit će se uz postojeću Tvornicu juha i vegete i bit će to prvo ulaganje u izgradnju novih proizvodnih pogona prehrambenih proizvoda te kompanije nakon 15 godina, rečeno je u srijedu prilikom današnjeg početka radova.

Tvornica tjestenine prostirat će se na 4400 kvadratnih metara, a kapacitet će joj biti 10.000 tona na godinu.

"U novoj tvornici predviđen je i prostor za buduće širenje proizvodnje juha, jer trenutna iskorištenost postojeće tvornice je gotovo 100 posto i praktički cijele godine radimo u tri smjene. Nova tvornica s radom će početi u ljeto sljedeće godine i otvorit će se radna mjesta za 20 novih radnika", rekao je direktor proizvodnje Podravke Branimir Perković.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić istaknula je kako će tvrtka nakon izgradnje nove tvornice uspostaviti kontrolu nad proizvodnjom te svoje strateške sirovine. Za sada se ona u manjoj mjeri proizvodi u Podravkinoj tvornici Žito u Ljubljani dok se ostatak nabavlja na tržištu.

image
Podravka
image
Podravka

"Optimalnim se pokazalo da se tjestenina proizvodi ovdje u Koprivnici, gdje se proizvode i juhe. Općenito, cilj Podravke nije da postane dominantni igrač u proizvodnji te sirovine, ali nam je cilj da one tržišne pozicije koje trenutno imamo zadržimo, ali da ih i proširimo u mjeri u kojoj je to moguće, naročito na hrvatskom tržištu", rekla je Dalić.

Podsjetila je i kako je Podravka u zadnje vrijeme u nove strojeve i linije u Tvornici koktela uložila 30 milijuna kuna dok je u tvornici Kalnik u Varaždinu instalirana linija vrijedna više od 40 milijuna kuna. S modernizacijom proizvodnje uskoro će se početi i u Mesnoj industriji Danica.

image

Početak gradnje nove tvornice Podravke

Podravka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. prosinac 2022 08:42