Veliki uspjeh

Pršut Voštane i Paška sirana ugovorili plasman proizvoda u Ukrajini: 'Ovo je tek početak'

Sljedeći korak je izlazak na tržište Azerbejdžana, Turkemistana, Kazahstana, Uzbekistana i Tadžikistana, otkriva Pirić Pršut Voštane i Paška sirana ugovorili plasman proizvoda u Ukrajini, Pirić: ‘Ovo je tek početak‘
Predstavnici ukrajinske Fozzy grupe u obilasku imanja vinarije Rizman u Kleku
 Privatna arhiva

Proizvođač pršuta i suhomesnatih proizvoda tvrtka Pršut Voštane iz Čaporica i proizvođač sireva Paška sirana dobili su ugovore o plasmanu svojih proizvoda na police ukrajinskog trgovačkog lanca Fozzy Grupe. Tu je vijest potvrdio Ivica Pirić, posrednik u povezivanju ukrajinskih i hrvatskih tvrtki i predsjednik Ukrajinske gospodarske komore za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju te počasni ukrajinski konzul u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj trenutačno zbog tog posla boravi menadžment najvećeg ukrajinskog lanca Fozzy Grupe. U Hrvatskoj se u ovom trenutku odmara vlasnik Fozzy Grupe.

- Osim ove dvije tvrtke upravo je ugovoreno i proširenje asortimana porečke Agrolagune koja je već otprije s dijelom svojih proizvoda na policama Fozzy Grupe. Sljedeći korak je izlazak na tržište Azerbejdžana, Turkmenistana, Kazahstana, Uzbekistana i Tadžikistana, otkriva Pirić.

Pirić je istaknuo da će se u projekt plasmana hrvatskih suhomesnatih proizvoda uskoro uključiti još hrvatskih proizvođača pršuta, a da se upravo radi na ugovaranju plasmana Franckovih proizvoda i proizvoda unutar Juicy portfolija u vlasništvu Stanić Beverages Hrvatska.

- Imali smo odličnu podršku u Ministarstvu poljoprivrede. Konkretno u angažmanu državnog tajnika Tugomira Majdaka i ministrice Marije Vučković. Cilj je napraviti što veći izvoz iz razloga što su skladišta hrvatskih proizvođača zbog lošije turističke sezone puna proizvoda, pojašnjava Pirić.

Čim se smiri situacija vezana uz pandemiju covid-19, Pirić napominje da će se u Kazahstanu i Azerbejdžanu organizirati prezentacija hrvatskih prehrambenih proizvoda.

- To je bilo već planirano prije, ali je odgođeno zbog pandemije. Međutim, bez obzira na tešku situaciju vezanu uz covid-19 mi u Ukrajini radimo odličan posao za hrvatske tvrtke. Novost je i da je jedna hrvatska IT tvrtka dobila posao za ukrajinski Met Invest, ističe Pirić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:25