Wüstenrot životno osiguranje postaje dijelom Merkur osiguranja d.d.

Wüstenrot životno osiguranje postaje dijelom Mer-kur osiguranja d.d.

S ciljem dodatne konsolidacije položaja na hrvatskom tržištu Merkur osiguranje d.d. je potpisalo ugovor o stjecanju 100%-tnog vlasništva dionica Wüstenrot životnog osiguranja d.d. Transakcija će biti finalizirana po odobrenju nadležnih nadzornih i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.

Prijenos osiguravateljnog portfelja neće utjecati na obveze prema postojećim klijentima Wüstenrot životnog osiguranja. Zaposlenici Wüstenrot osiguranja bit će integrirani u tim Merkur osiguranja Hrvatska.

Robert Vrca, predsjednik Uprave Merkur osiguranja d.d.: „Ponosni smo što vizija postaje stvarnost i jačamo svoju poziciju na hrvatskom osigurateljnom tržištu. Raduje nas da smo pronašli partnera s kojim dijelimo iste vrijednosti u cilju pružanja što kvalitetnije usluge za čudo života- naše klijente i poslovne partnere.“

Wüstenrot životno osiguranje posluje na hrvatskom osiguravateljnom tržištu od 2012. godine. Osnovano je od strane Wüstenrot Versicherung AG iz Salzburga kao društvo specijalizirano u području životnih osigurateljnih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Merkur osiguranje d.d. na hrvatskom tržištu posluje od 1996. godine. Društvo je osnovao Merkur Versicherung AG iz Graza najstariji austrijski zdravstveni osiguratelj, utemeljen davne 1798. godine. Misija Merkur osiguranja je pružiti klijentima cjelovitu sigurnost u svim fazama života putem inovativnih osiguranja i najboljeg savjetovanja na području brige o zdravlju, osiguranja života i zaštite osobne imovine.

Dodatne informacije možete pronaći na internetu pod www.merkur.hr/novosti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:26