Prilika za mlade poduzetnike do 35 god. starosti

Promo

U tijeku je natječaj Nevjerojatni, program podrške za poduzetnike koji drugu godinu za redom provodi ACT Grupa u partnerstvu s Raiffeisenbank Hrvatska.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2022. Namijenjen je mladim poduzetnicima i poduzetnicama, do 35 godina starosti, čije su tvrtke registrirane u Hrvatskoj i to minimalno godinu dana do roka prijave. Prijave su u formatu video poruke i podnose se na www.nevjerojatni.hr/prijavi-se.

Od pristiglih prijava podržat će se 6 poduzeća koja će biti odabrana u lipnju 2022. Podrška uključuje mentorstvo za razvoj poduzeća od strane iskusnih profesionalaca iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaka iz Raiffeisenbank Hrvatska te potporu u obliku usluga u vrijednosti 5.000 EUR. Osim toga u sklopu programa bit će organizirane edukacije o marketingu, prodaji, strategiji i financijama, ovisno o stvarnim potrebama korisnika i korisnica programa.

Ovaj program pokrenut je iz potrebe da se stvori prostor podrške posvećen mladim poduzetnicima. U Hrvatskoj je mnogo priča o poduzetnicima koji počinju raditi još u srednjoj školi te s 24 ili 30 već imaju tvrtku koja je ozbiljno spremna za rast. Program Nevjerojatni stavlja u fokus baš takve pozitivne poduzetničke priče te podržava generaciju koja ima svoje specifične izazove.

„Ulaganje, podrška i mentorstvo mladih poduzetnika jedan je od ključnih čimbenika razvoja lokalne zajednice te doprinosi društvenoj dobrobiti što je i glavna nit vodilja društveno odgovornih programa RBA. Smatramo da ovim programom mladi dobivaju veliki vjetar u leđa te nevjerojatnu priliku za promicanje svojih ideja i vidljivost na tržištu. Veselimo se vidjeti novu grupu mladih ljudi te im zajedno s ACT Grupom pomoći na njihovom putu“, istaknula je na predstavljanju programa Sara Foršek, voditeljica održivosti u Raiffeisebank Hrvatska.

image

Logo

''U 2021. godini imali smo prvu iteraciju programa podrške mladim poduzetnicima Nevjerojatni i to nam je bila prilika da naučimo stvarno mnogo o izazovima i snagama mladih poduzetnika. Mladost svakako daje prednost, jer tada smo još dovoljno fit da možemo podnijeti non-stop rad bez momentalnih posljedica po zdravlje. Tu je i veća istančanost uvida o tržištu i brzina prilagodbe na nove modele rada i komunikacije. Naravno i visoka pismenost u novim tehnologijama. Ali smo i naučili da mladi imaju sebi svojstvene izazove, poput brige o prihvaćenosti odnosno koliko ih se doživljava ozbiljno. Činjenica da tako mladi kreću u rad ne daje im možda priliku iskusiti neke aspekte mladosti. I zanimljivo je koliko visoko vrednuju podršku, kako bližnjih, obitelji i prijatelja, tako i šire javnosti i svojih korisnika. Ovaj program razvijen je s ciljem da pruži još jedan podržavajući poguranac tamo gdje je potrebno.'' Kaže Ana Brigović, Voditeljica programa podrške poduzetnicima ACT Grupe.

Prvu godinu programa 5 dobitnika smo podržali s 5000 eura a poduzetnicima pružateljima usluga koji su odabrani kao implementatori omogućen je pristup novim klijentima. Suradnje između 5 dobitnika iz 2021. godine i 8 implementatora bile su vrlo uspješne te su se mnoge nastavile u trajnom obliku i nakon završetka programa. 2021 godine je pruženo preko 140 sati mentorstva, trajna podrška u poslovnom razvoju i projektnom managementu od strane ACT Grupe, te poseban poduzetnički paket Raiffeisen banke. Program veliki naglasak stavlja i na vidljivost poduzetnika i njihovih priča. Ove godine program je već narastao pa je u tijeku natječaj koji će odabrati 6 dobitnika. Partneri programa predano uče i rade na poboljšanjima programa, pa je dosljedno tome i portal stranica nevjerojatni.hr kao i prijavnica koja se tamo nalazi vrlo jednostavna za korištenje. Dođite, prijavite se: www.nevjerojatni.hr/prijavi-se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:30