
Za budućnost, kao i za kuhanje, vrijedi kako rezultati ne ovise samo o inspiraciji, već i o pripremi i izvedbi. Usavršavajući tehnike i tražeći drugačiju perspektivu otkrivamo nove stvari i obogaćujemo svijet novim iskustvima.
Napredak, pomicanje granica, beskompromisnost te istraživački pristup zajednički su onima koji mijenjaju svijet nabolje. Audi 0 waste Masterclass manifest je svima koji žele doprinijeti svjetlijoj, održivoj budućnosti, u skladu s krilaticom Future Is An Attitude.
Poznat po mijenjanju pravila i postavljanju standarda u kulinarskom svijetu, chef Tvrtko Šakota udružio je snage s Audijem u drugom Audijevom Masterclassu.
Stvarajući novu hrvatsku kuhinju i koristeći isključivo mikrosezonske namirnice iz biodinamičkog uzgoja, Tvrtko se pridružio projektu koji spaja održivost i gastronomiju po principu zero-wastea.
Sa partnerima Audi radi na nizu projekata poput filtriranja mikroplastike, dronova koji brinu o bioraznolikosti te produljivanja životnog vijeka starim litij-ionskim baterijama.
"Promjene počinju i u kuhinji: zero-waste kuhanje temelji se na reduciranju otpada prilikom kuhanja s ciljem iskorištavanja maksimuma od svake namirnice.
Budućnost je stvar stava, a i ja sam poznat po tome da imam stav koji je uvelike odredio moj put. Često sam u odlukama bio beskompromisan, spreman pogriješiti, ali uvijek istraživati, pomicati svoje i tuđe granice kako bi promovirao nešto u što vjerujem.
Svatko od nas može pridonijeti promjenama nabolje. Od izbjegavanja nepotrebne plastične ambalaže do odabira porijekla, zero-waste nas usmjerava potpunom iskorištavanju namirnice.
Kroz tehniku i napredak, ali uz potpuno prirodan pristup želimo pokazati kakvo kuhanje može biti – rekao je chef koji je promijenio percepciju veganske i makrobiotičke kuhinje u javnosti, postavio temelje domaćeg streetfooda, a odnedavno, kroz jedinstveno iskustvo prilagođeno svakom gostu, u restoranu Nav predstavio i pojam personal dininga."
Namirnica je zvijezda ovog savjesnog i profinjenog jelovnika te je cijeli proljetni meni Audi 0 waste Masterclassa baziran na mrkvi.
U formi video Masterclassa chef Tvrtko Šakota i Audi predstavljaju tri jela od mrkve kao inspiraciju za otkrivanje novih okusa ove namirnice, ali i za promišljenije kuhanje.
Za predjelo, tartar od mrkve s gelom od soka mrkve. Glavno jelo, pečene mrkve u soli s humusom od domaćeg bijelog graha, govedinom i pestom od lišća mrkve. Za desert, mousse od mrkve. Jelovnik koji odiše filozofijom – Future Is An Attitude!
Recepte preuzmite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....