Konferencija: „Sadašnji i budući trendovi razvoja Hrvatske. Panel raspravama do rješenja za izazove modernog doba“

Konferenciju pratite uživo od 14:30 sati na jutarnji.hr
Konrad-Adenauer-Stiftung

U oviru dvaju panel rasprava brojni sudionici konferencije „Sadašnji i budući trendovi razvoja Hrvatske. Panel raspravama do rješenja za izazove modernog doba“ odgovorit će na pitanja koja se odnose na mlade, a koji su ključni za budući razvoj Republike Hrvatske.

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta organizira u subotu, 11. rujna 2021. godine u Zagrebu zajedno s Uredom Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju i Mladeži Hrvatske demokratske zajednice konferenciju pod nazivom „Sadašnji i budući trendovi razvoja Republike Hrvatske“. Konferencija će se sastojati od predavanja i dvije panel rasprave koje će se odnositi na ključne teme za budući razvoj Republike Hrvatske, a održat će se u hibridnom obliku – fizički uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i uz osiguran prijenos uživo putem digitalnih kanala.

Link za livestream:

https://fb.me/e/1edpu8FeC

https://www.facebook.com/events/239030691563861

Upravo pitanja koja su vezana uz tržište rada, sustav obrazovanja, zelene i digitalne tranzicije, kao i klimatske i energetske politike su jedna od najvažnijih pitanja i područja o kojima će ovisiti budući razvoj Hrvatske, a ta pitanja su i od posebne važnosti za mlade koji se pripremaju za tržište rada ili upravo na isto izlaze. Stoga će se unutar konferencije održati dvije panel rasprave: „Klupa & posao: što učiti da bi od rada prosperirali“ i „Zelena i digitalna tranzicija te klimatske promjene kroz prizmu Republike Hrvatske“. U ovom kontekstu treba istaknuti i sustav obrazovanja kojeg, uz radnu snagu, treba razvijati i uskladiti za gospodarstvo „budućnosti“ i tržište rada, kako bi država bila konkurentna, digitalna i zelena s obrazovanim i zaposlenim građanima.

image
Konrad-Adenauer-Stiftung

Organizatori su za svaku pojedinu temu osigurali zanimljive sudionike te će tako na prvom panelu sudjelovati Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, dr. sc. Ivan Žilić, znanstveni suradnik na Ekonomskom institutu u Zagrebu, Ines Oštrić, voditeljica odjela za zapošljavanje regije L'Oréal Adria Balkan te prof. dr. sc. Wolfgang Schuster, predsjednik Europske zaklade za obrazovanje i voditelj Savjetodavnog odbora Zaklade Deutsche Telekom. Na drugoj panel raspravi sudjelovat će Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva, Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končar i Marko Ćosić, član Uprave HEP-a. Raspravama će moderirati Tončica Čeljuska, novinarska i urednica Hrvatske radiotelevizije (HRT).Upravo teme koje će biti predmet ove konferencije pokrivaju ključna područja koja su sadržana i u europskom planu oporavka Nex Generation EU, kao i u hrvatskom Nacionalnom planu oporavka i otpornosti za razdoblje od 2021. do 2026. godine, a vjerujemo kako će sama konferencija pridonijeti realizaciji tih politika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:54