Promo

Kamo s novcem: Zašto je najbolje vrijeme za investiranje upravo danas

InterCapital Asset Management

Dali ste šansu štednji, ali niste baš sretni s kamatama. Imate novac, ali ste skeptični. Prvo pitanje koje Vam pada na pamet je – kamo s novcem? Želite bolji povrat na uloženo.

Najbolje vrijeme za investiranje bilo je jučer. A drugo najbolje vrijeme je danas. Pogotovo ako jednim potezom možete pogoditi 10 meta.

ETF fondovi nude Vam opciju jednostavnog ulaganja uz mogućnost odličnih prinosa. Pritom ne morate biti stručnjak ili pratiti tržište, a povrat koji ostvarite nije oporeziv.

Zašto su ETF-ovi bolji od klasične štednje?

ETF fondovi sadrže košaricu najboljih kompanija kojima su dosad pristup imali samo veliki ulagači. Već su dugo jedan od omiljenih načina investiranja u dionice, a odnedavno Vam na hrvatskom tržištu omogućuju ulaganje s manjim početnim iznosima. Možete krenuti oprezno.

U šest mjeseci od osnutka prva dva hrvatska ETF fonda ostvarila su vrlo visoke povrate i pokazali se kao odličan oblik investiranja. Bitno je reći da povijesni prinosi nikada nisu pouzdan pokazatelj budućih rezultata, no pomažu Vam kod razmatranja opcija.

image
InterCapital Asset Management

Razumijemo Vas, dionice znaju imati lošu reputaciju. Ovakav način ulaganja dolazi s uobičajenim rizicima vezanim uz dionice, ali i s potencijalno značajno većim prinosima u odnosu na uobičajene načine štednje. Novac koji ste investirali raspodijeljen je na veći broj vrhunskih kompanija, što bitno utječe na umanjivanje rizika.

Dugoročnom strategijom ulaganja u ETF fondove izbalansirajte potencijalne rizike i koristi.

ETF fond – prilagođen malom ulagaču

ETF fond će Vas poštedjeti plaćanja pojedinačnih naknada koje postoje kod samostalne kupovine dionica, kao što je brokerska provizija. Takvo je ulaganje ujedno i mnogo jeftinije.

Osim jednostavnosti, manjih početnih iznosa i potencijala za veći prinos, ulaganje u ETF fondove je transparentno i posebno prilagođeno malom ulagaču. U svakom trenutku možete kupiti ili prodati svoje udjele u ETF fondu, što znači da je Vaše ulaganje vrlo fleksibilno i iznimno likvidno.

Novac bi trebao raditi za Vas.

Sve što Vi trebate je odlučiti želite li si dati šansu da od svog novca dobijete više.

*Edukativan sadržaj o ETF fondovima donosi Vam InterCapital Asset Management

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 04:34