Olakšice

Popuštaju mjere za vozače u međunarodnom prometu: 'Odluka je bila više nego nužna'

Odluka se odnosi na hrvatske državljane i strane državljane s odobrenim boravkom u Hrvatskoj, koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu
Ilustracija
 Vlado Kos / Cropix / CROPIX

Mjere za vozače u međunarodnom cestovnom teretnom prometu od sada će se provoditi po istim uvjetima koje imaju i vozači u tuzemnom transportu, uz pridržavanje općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Hrvatska gospodarska komora zatražila je od Stožera civilne zaštite popuštanje mjera na traženje članica Udruženja cestovnog teretnog prometa HGK. Naime, po prijašnjim propisima vozači nisu smjeli napuštati kuću, odnosno smještaj u kojem provode samoizolaciju, osim u slučaju poziva poslodavca za obavljanje prijevoza.

Povratkom iz strane zemlje počeo bi im teći novi ciklus samoizolacije, a izmjenjivanje ciklusa vožnje i boravka u kućnoj izolaciji u ovom režimu tako bi moglo potrajati i do mjesec dana, u nekim slučajevima i više. Na ovaj način omogućen im je odlazak u trgovinu i ljekarnu te ograničeni boravak izvan kuće kao i ostalim građanima.

„Odluka je bila više nego nužna. Radi se o ljudima koji su tijekom cijele ove krize podnijeli veliki teret, od čekanja u kolonama do odvojenosti od vlastitog doma i obitelji,“ kazala je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

Odluka se odnosi na hrvatske državljane i strane državljane s odobrenim boravkom u Hrvatskoj, koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 06:49