UZBUDLJIVI NASLOVI

Ovo je 10 najzanimljivijih igara koje izlaze do kraja godine: Popis predvode adaptacija slavnog kineskog romana i novi ‘Ratovi zvijezda‘

Odlučili smo se za naslove koji imaju čvrste datume izlaska. Zato na popisu nema akcijskog RPG-a "Avowed", ali su tu drugi favoriti za priznanje "igra godine"

Datume izlazaka videoigara studiji za razvoj i izdavači tretiraju kao gusari svoj kodeks u serijalu "Pirati s Kariba" - oni su manje pravila, a više orijentiri. Zato smo se prilikom izdvajanja deset najvažnijih videoigara koje će izaći do kraja 2024. odlučili za naslove koji imaju najčvršće moguće datume izlaska. Zato na popisu nema akcijskog RPG-a "Avowed" studija Obsidian Entertainment. Iako će taj naslov gotovo sigurno izaći ove godine, a Obsidian je nedavno slučajno možda otkrio i kada, njega na našem popisu nema. Tu su zato druge zanimljive igre, koje će se s već objavljenim "Balatrom", "Stellar Bladeom", "Helldiversima 2" i "Hadesom 2" boriti za prestižno priznanje "igra godine" koju će krajem 2024. podijeliti brojni svjetski gaming mediji.

Black Myth: Wukong

Datum izlaska: 20. kolovoza

Platforme: PlayStation 5, PC, Xbox Series X/S

Povijesni akcijski RPG studija za razvoj videoigara Game Science vuče inspiraciju iz kineskog romana "Putovanje na Zapad", a igrač će u njemu kontrolirati čovjekolikog majmuna koji se temelji na liku Suna Wukonga iz spomenutog romana. Majmun kojega drugi likovi oslovljavaju s "Predodređeni" bit će naoružan čarobnim štapom Ruyi Ban, a borit će se protiv nadnaravnih bića iz kineske književnosti i mitologije. U toj igri trebali bi uživati ljubitelji akcijskih igara japanskih studija FromSoftware i Team Ninja.

Concord

Datum izlaska: 23. kolovoza

Platforme: PlayStation 5, PC

Znanstveno-fantastična pucačina iz prvog lica, u kojoj se igrači međusobno natječu, studija Firewalk Studios, sadržavat će plejadu izvanzemaljskih likova s različitim sposobnostima, poput robotskih nogu, koje im omogućuju da skoče dalje, i dijamantne kože koja će ih štititi od raznih napada. Iako je riječ prije svega o natjecateljskoj igri, iz Firewalk Studiosa najavljuju da će "Concord" imati i pripovjedačku komponentu. Igra će na početku imati 16 likova, a studio će je nakon izlaska nadograđivati i podešavati.

Visions of Mana

Datum izlaska: 29. kolovoza

Platforme: PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox Series X/S

Akcijski RPG redatelja Ryosukea Yoshide i Kenjija Ozawe peta je igra u serijalu "Mana". Radnja igre odvija se u fantastičnom svijetu, a igrač kontrolira mladića Vala. "Visions of Mana" pripovijeda o hodočašću djevojke Hinne do drveta koje kontrolira protok mane svijetom. Valov zadatak je da je na tom putu štiti, a na njemu će im se pridružiti i drugi živopisni fantastični likovi. Borbe u igri odvijaju se u stvarnom vremenu, a igrač kontrolira tročlane timove, koje čine različiti likovi različitih sposobnosti. Svijet igre djelomično je otvoren i igrač ga može slobodno istraživati dok priča igre napreduje.

Star Wars Outlaws

Datum izlaska: 30. kolovoza

Platforme: PlayStation 5, PC, Xbox Series X/S

Radnja akcijske avanture redatelja Juliana Gerightyja i Mathiasa Karlsona odvija se tijekom razdblja između događanja u filmovima "Ratovi zvijezda 5: Imperij uzvraća udarac" i "Ratovi zvijezda 6: Povratak Jedija". Igrač u njoj kontrolira odmetnicu Kay Vess (igra je Humberly González). Ona sa svojim sudrugom Nixom (igra ga Dee Bradley Baker) nastoji izvesti jednu od najvećih pljački u povijesti Vanjskog ruba. Svijet igre bit će potpuno otvoren, borbe će biti raznovrsne i brojne, a dijalozi će utjecati na razvoj priče.

Harry Potter: Quidditch Champions

Datum izlaska: 3. rujna

Platforme: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Sportska igra koju razvija studio Unbroken Studios bavi se popularnim Metlobojem iz književnog serijala o čarobnjaku Harryju Potteru. Igrač u njoj kontrolira lika koji igra tu neobičnu kombinaciju nogometa, košarke i pola. Igrač će moći birati hoće li njegov lik biti lovac, udarač, vratar ili tragač. Osim što će s drugim igračima igrati utakmice Metloboja, igrač će moći sudjelovati u raznim avanturama na metlama. Dizajneri koji rade na igri rekli su da će se držati pravila sporta koja je osmislila autorica serijala o Harryju Potteru J. K. Rowling.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Datum izlaska: 5. rujna

Platforme: PC, Xbox Series X/S

Horor pucačina iz prvog lice ukrajinskog studija za razvoj videoigara i izdavača GSC Game World, četvrta je igra u serijalu "S.T.A.L.K.E.R.". O samoj se igri ne zna mnogo jer se razvoj zbog rata u Ukrajini i prevare koju je izveo jedan bivši zaposlenik studija prilično odužio. Radnja serijala "S.T.A.L.K.E.R." odvija se u Černobilskoj zoni isključenja. Prema priči igre, u Černobilu se 2006. dogodila druga tajanstvena nesreća te dovela do stvaranja nadnaravnih anomalija, artefakata i mutanata. Igrač u serijalu kontrolira "uhodu", osobu koja je u Černobil došla kako bi istražila tu drugu nesreću.

Astro Bot

Datum izlaska: 6. rujna

Platforme: PlayStation 5

Platformer studija za razvoj videoigara Team Asobi nastavak je igre "Astro‘s Playroom" iz 2020. godine. Igrač u "Astro Botu" kontrolira robota imena Astro. Igra će sadržavati preko 80 razina koje će igrači morati svladati. Fond poteza koje Astro može izvesti u "Astro Botu" bit će veći od onog u "Astro‘s Playroomu". U igri će se pojaviti roboti koji će podsjećati na likove iz igara izdavača PlayStationa. Navodi se da će u igri biti preko 150 takvih "VIP" robota. Glazbu igre skladao je škotski kompozitor Kenneth C. M. Young. Za svoj je rad na igrama "LittleBigPlanet" i "Tearaway" primio više nagrada.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom

Datum izlaska: 26. rujna

Platforme: Nintendo Switch

Igrač će u ovoj avanturističkoj igri izdavača Nintenda stati u cipele princeze Zelde te pokušati spasiti Linka, koji je upao u jedan od mnogo neobičnih procjepa koji su se pojavili diljem Hyrulea. Zelda će u igri s pomoću specijalnog žezla Tri Roda stvarati imitacije predmeta i čudovišta koja sretne. Tajanstvena vila Tri pomagat će joj da spasi Linka i Hyrule. "The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom" prva je igra iz serijala "The Legend of Zelda" koju je razvio Nintendo, a u kojoj je Zelda protagonist.

Call of Duty: Black Ops 6

Datum izlaska: 25. listopada

Platforme: PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Pucačina iz prvog lica 21. je nastavak serijala "Call of Duty" i 7. nastavak podserijala "Call of Duty: Black Ops". Kad je riječ o pripovjedačkoj komponentei igre, radnja se odvija tijekom ranih 1990-ih godina i nastavlja se na događanja iz igre "Call of Duty: Black Ops Cold War". Naravno, malo tko kupuje "Call of Duty" zbog priče, pa treba napomenuti da će multiplayer komponenta na dan izlaska igre sadržavati 16 mapa te da će se igrači moći slobodnije kretati u svim smjerovima. Točnije, moći će trčati, skakati i uklizavati u svim smjerovima. Značajna je to inovacija, i tek treba vidjeti kako će utjecati na bitno unosniju i važniju igru "Call of Duty: Warzone".

Life Is Strange: Double Exposure

Datum izlaska: 29. listopada

Platforme: PlayStation 5, PC, Xbox Series X/S

Glavni lik četvrtog nastavka avanturističkog serijala "Life Is Strange" bit će odrasla Maxine Caulfield, protagonistica prve igre. Kad otkrije da je njezina bliska prijateljica Safiya Llewellyn-Fayyad ubijena, Caulfield pokuša "premotati vrijeme unatrag" kako bi je spasila, međutim, nehotice otvori put do paralelne stvarnosti u kojoj je Llewellyn-Fayyad još uvijek živa, ali u opasnosti. Caulfield ubrzo shvati da će ubojica kojeg traži ponovno ubiti. Kako bi ga spriječila morat će se prebacivati između tih paralelnih stvarnosti. Radnja igre "Life Is Strange: Double Exposure" odvijat će se u fiktivnom Sveučilištu Caledon u američkoj saveznoj državi Vermont. Caulfield tamo izučava fotografiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:14