Zvijer na četiri kotača

VIDEO: Predstavljen najjači zakonom dozvoljeni automobil na kojem je radio Mate Rimac

Cijena automobila bit će gotovo 2 milijuna eura, a službeno predstavljanje na autoshowu Monterey Car Week u Kaliforniji
Pininfarina Battista
 Screenshot: Facebook / Pininfarina Battista

Nakon što je prošle godine objavljeno da će njemačka podružnica talijanskog automobilskog proizvođača Automobili Pininfarina surađivati s domaćim poduzetnikom Matom Rimcem na proizvodnji novog električnog superautomobila, plodovi tog rada predstavljeni su jučer na cesti u blizini Torina.

I sam Rimac se pohvalio slikama novog autmobila na svojem Facebook profilu.

Prva je to cestovna vožnja superautomobila Pininfarina Battista, najmoćnijeg automobila zakonski dozvoljenog za vožnju na cesti, na kojem je tvrtka Rimac Automobili bila uključena u segmentu elektropogona, softvera, hardvera i baterijskog sustava. Kako piše Autocar, Battista dijeli pogonski sklop s Rimčevim C_Two.

Prema pisanju portala CarThrottle električni automobil Battista ima nestvarnih 1900 konjskih snaga,što znači da je za više do 400 konjskih snaga jači od Bugatti Chirona. Brzinu od 0 do 100 km/h razvija ispod dvije sekunde, a postiže i maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Iz Automobila Pininfarina najavili su da će model Battiste biti proizveden u 150 primjeraka, 50 za Sjevernu Ameriku, 50 za Europu i 50 za Bliski Istok. Cijena automobila bit će gotovo 2 milijuna eura, a službeno predstavljanje na autoshowu Monterey Car Week u Kaliforniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2023 21:44