Oglasio se na Twitteru

Unatoč subotnjem fijasku, šef Tesle već broji 150.000 narudžbi 'neuništivog' vozila

Analitičari smatraju da će Cybertruck najranije biti pušten u promet krajem 2021.
Elon Musk
 Mike Blake / REUTERS

Nakon što je na predstavljanju novog Teslinog kamioneta dva puta razbijeno njegovo "neprobojno" staklo, isti je kamionet naručen gotovo 150 tisuća puta, prenosi u nedjelju BBC.

Vlasnik Tesle Elon Musk predstavljao je novi "Cybertruck" futurističkog izgleda, te je na pozornici djelatnik njegove firme bacanjem metalne loptice u staklo kamioneta htio pokazati kako se metalno staklo ne može razbiti. Međutim, staklo je puklo, i to dva puta.

Dionice Tesle izgubile su 6, 1 posto vrijednosti nakon tog događaja u četvrtak, a Muskovo bogatstvo smanjilo se za 768 milijuna dolara u jednom danu, prema podacima Forbesa.

"146 tisuća narudžbi Cybertrucka do sada", napisao je u subotu na Twitteru Ellon Musk i dodao da je to uspio bez oglašavanja.

Analitičari smatraju da će Cybertruck najranije biti pušten u promet krajem 2021.

Površina Cybertrucka izrađena je od legure nehrajućeg čelika, a kamionet će moći postići brzinu od 100 kilometara na sat u tri sekunde, rekao je Musk tijekom predstavljanja modela u kalifornijskom Hawthorneu.

Neki su analitičari primijetili da kamionet podsjeća na vozilo DeLorean iz kultnog serijala Povratak u budućnost.

Prema platformi za prodaju vozila Edmunds, veliki kamioneti činili su 14, 4 posto prodaje novih automobila u SAD-u do listopada, što je porast u usporedbi s 12, 6 posto iz 2015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 03:33