Nema stanke

Unatoč krizi, Apple za ovu godinu priprema nove proizvode

Brojni strani medij već su danima špekulirali o mogućim otkazivanjima ranije ugovorenih planova razvoja novih proizvoda
Ilustracija
 NICOLAS ASFOURI / AFP

Sa svojih 175 kampusa i nekoliko desetaka ureda diljem svijeta američkom telekomunikacijskom divu Appleu definitivno nije bilo lako prilagoditi se na rad od kuće, kao ni na sve ostale novonastale okolnosti. Osim velikog broja ureda i radnika na različitim mjestima, dobro je poznato da ovaj gigant nije sklon dijeljenu svojih poslovnih informacija, pa čak ni među zaposlenicima.

Upravo iz tih razloga, brojni su strani medij već danima špekulirali o mogućim otkazivanjima ranije ugovorenih planova razvoja novih proizvoda.

Unatoč prvotnim glasinama kako će zbog COVIDA-19 kompanija odustati od predstavljanja ranije najavljenih modela, prema navodima Bloomberga, može se reći da do toga ipak neće doći. Tako će američki div ove godine, osim novih modela iPhonea 12, izbaciti i druge uređaje poput iMaca, ali i novih modela Apple Watcha, pametnih zvučnika HomePoda, kao i jeftinijih modela iPada te novu generaciju Apple TV-a. Također, u planu kompanije su i redovne nadogradnje softvera pa do kraja godine korisnici mogu očekivati iOS 14 i watchOS 7.

Bloomberg je u svom izvješću o radu Applea opisao i način rada djelatnika od kuće. Naime, kako bi zaštitio svoje podatke Apple je odredio i koji zaposlenici mogu kući ponijeti buduće verzije softvera koje se trenutačno razvijaju, za što dopuštenje moraju dobiti od vrha kompanije, a isto odobrenje potrebno je i za nošenje novih verzija hardvera doma. Dosad su zaposlenici mogli nositi samo gotovo završene uređaje poput iPhonea i iPadova kući kako bi ih mogli testirati, dok sada mogu ponijeti rane verzije na čijem razvoju i usavršavanju nastavljaju unutar svoja četiri zida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:32