Uspjeh hrvatskog startupa

STEMI uz Funderbeam kreće u osvajanje Amerike: 'Škole će postati inovacijski centri'

STEMI je razvio program pomoću kojeg mladi stječu praktične vještine poput 3D modeliranja, izrade mobilnih aplikacija te upravljanja robotom
Učenici uče uz pomoć paukolikog robota hrvatskog startupa STEMI
 STEMI // FUnderbeam // Press

Hrvatski startup STEMI danas je tek nekoliko sati nakon predstavljanja svoje prve kampanje na investicijskoj platformi Funderbeam uspio prikupiti preko 50 posto iznosa koji mu je potreban za daljnji rast i razvoj. Cilj kampanje je, kako su priopćili iz STEMI-ja, skupiti minimalno 300.000 eura kako bi zagrebačko-riječka tvrtka mogla uložiti u svoj novi model poslovanja temeljenog na pretplatama i pristupiti globalnom tržištu na kojem je više od tri i pol milijuna škola zainteresirano za razvoj STEAM vještina svojih učenika na kojem ova kompanija radi.

STEMI je, kako su pojasnili, razvio program pomoću kojeg mladi stječu praktične vještine poput 3D modeliranja, izrade mobilnih aplikacija te programiranja mikrokontrolera, odnosno upravljanja robotom, a odlučili su se na investicijsku kampanju na Funderbeamu zbog velikog interesa u američkim školama. Riječ je o, kako doznajemo, programu koji školama diljem svijeta daje potreban hardware, software te nastavni materijali za profesore i učenike, kao i trening nastavnog kadra i podršku u bilo kojem trenutku, s ciljem "transformacija škola u inovacijske centre 21. stoljeća".

- STEMI je još jedna hrvatska priča o viziji i inovaciji u obrazovanju koju smo odlučili svesrdno podržati. Poslovni model koji su uspostavili, kao i društvena korist koju će proizvesti kroz buduću komercijalizaciju, toliko su drugačiji od investicijskih priča koje u proteklo vrijeme dolaze iz Hrvatske, da iznimno vjerujemo u njihov uspjeh - kazao je Ante Magzan, vodeći ulagač u STEMI, prilikom predstavljanja kampanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:10