Moderni "Bibliobus"

STEM auto putuje Hrvatskom i održava besplatne radionice iz programiranja i robotike

Projekt IRIM-a, STEM auto održava beplatne radionice za djecu i mlade, a prijaviti se možete odmah
STEM auto
 IRIM / IRIM

STEM auto, projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) pod palicom investitora i poduzetnika Nenada Bakića, putuje Hrvatskom održavajući besplatne radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti za djecu i mlade.

Taj „bibliobus” modernog doba do sada je održao preko stotinu radionicu u hrvatskim školama, udrugama i knjižnicama približavajući djeci znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, a za sve zainteresirane prijave za radionicu od danas su moguće preko web stranice IRIM-a, stoji u njihovom priopćenju.

Cilj je projekta koji se provodi već dvije godine i iza sebe ima preko 1600 polaznika, djeci i mladima na jednostavan i zabavan način približiti osnove programiranja i logičkog razmišljanja te ih usmjeriti na poslove u STEM području.

„Ti su poslovi jedni od najplaćenijih u Hrvatskoj i svijetu, a za njih trenutno nema dovoljno kadrova na tržištu rada”, ističu iz IRIM-a i dodaju da ove godine očekuju još više radionica, s još više polaznika.

Ugodno putovanje i nesmetanu koordinaciju, projekt STEM auto ostvaruje zahvaljujući svojim sponzorima Hyundaiju i Tele2. Tako iz Hyundaija poručuju da je njihov automobil, službeno vozilo projekta, u zadnje dvije godine prešao čak 12 tisuća kilometara.

Ove će godine, stoji u priopćenju, STEM auto putovanje početi početkom svibnja prolazeći južnu Dalmaciju i otoke, a nakon toga sjevernu i srednju Dalmaciju, Istru i Kvarner, Liku i Gorski kotar te naposljetku Središnju Hrvatsku. Iako, napominju, rutu će automobila uvelike određivati i prijave svih zainteresiranih škola, udruga i knjižnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:07