Nova generacija

Prema uzoru na Povratak u budućnost Nike napravio tenisice koje se same stežu i otpuštaju

Cijena Nike Adapt BB tenisica prava je sitnica, samo 2.300 kuna
Ilustracija, Jayson Tatum
 Kim Klement / USA TODAY Sports

Nike je prema uzoru na film Povratak u budućnost 2 napravio tenisice koje se same stežu i otpuštaju, piše Quartz.

Cijena? Prava sitnica - 350 dolara, odnosno oko 2.300 kuna.

No, za te novce jedino što trebate je obuti pametnu tenisicu i ona “osjeti” veličinu vašeg stopala te se prema njemu i zategne. Ako vam ne odgovara kako se vaša tenisica sama namjestila, sa strane svake cipele postoji dugme kojim kontrolirate koliko je ona zategnuta ili, ako vam se pak ne da spuštati, sve to možete kontrolirati putem mobilne aplikacije.

Budući da tenisice sadrže procesor i memorijsku karticu, one mogu i zapamtiti što vam najviše odgovara pa će vaša Nike Adapt BB tenisica pri svakom nošenju biti jednako zategnuta. Osim toga, ako preferirate da su vam tenisice jače zategnute dok igrate košarku nego pri svakodnevnom nošenju, nove Nikeice će i to zapamtiti.

Nike Adapt BB svoju će premijeru imati na sutrašnjoj košarkaškoj utakmici tijekom koje će ih nositi NBA igrač Jayson Tatum iz Boston Celticsa, a budući da se već digla buka oko cijene tenisica, iz kompanije su najavili da će uskoro napraviti i one koje će cijenom biti pristupačnije široj publici.

“Vezice, bile ste super, no napokon smo vas unaprijedili”, piše u priopćenju kompanije koja je nekoliko desetljeća razvijala ovu tehnologiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2022 02:17