Pomama za superherojima

Novi nastavak 'Osvetnika' i prije prikazivanja bilježi rekordnu prodaju karata

Novi nastavak Osvetnika u hrvatska kina dolazi za dva tjedna, točnije 25. travnja.
Avengers: Infinity War
 Film Frame // Marvel Studios

Dugo iščekivani nastavak Marvelovog superherojskog filma, 'Osvetnici: Završnica', već i prije svoje kino premijere ruši sve rekorde.

Ulaznice za pretpremijeru četvrtog nastavka ove sage u prodaju su puštene prošli utorak, a fanovi diljem svijeta potpuno su poludjeli za njima. Iako je do njegove pretpremijere u svjetskim kinima ostalo još 15-ak dana, prema navodima CNBC-a prodano je više od milijun karata.

Tako je ovaj dvadeset i drugi Marvelov film u svega tjedan dana ostvario veću pretprodaju ulaznica od 'Aquamana', 'Ratova zvijezda: Posljednji Jedi', 'Osvetnika: Rat beskonačnosti' i 'Kapetanice Marvel' zajedno.

- Samo prvi dan od puštanja karata u pretprodaju milijuni fanova pomahnitalo su počeli kupovati karte putem naše internet stranice – poručio je Paul Yanover, predsjednik Fandangoa, online sustava za kupnju kino ulaznica.

Filmski kritičari ističu kako je razlog velike pomame za ovim filmom, upravo dramatični završetka prijašnjeg nastavka Osvetnika u kojem je gotovo pola heroja poginulo.

Inače, prijašnji nastavak Osvetnika na američkom tržištu ostvario je zaradu od 678 milijuna dolara, dok je na internacionalnom tržištu uprihodio 1,37 milijardi dolara te je tako postao četvrti najprofitabilniji film u povijesti. Ispred njega trenutno su 'Avatar', 'Titanik' i 'Ratovi zvijezda: Sila se budi'. S druge pak strane, prvi film 'Osvetnika' smjestio na šesto mjesto te liste, dok je drugi nastavak, 'Vladavina Ultrona', zasjeo na osmom mjestu.

Novi nastavak 'Osvetnika' u hrvatska kina dolazi 25. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:56