Gadgeti i spravice

Novi model pametnog telefona napokon na tržištu! Prethodni prodan u 10 milijuna primjeraka

Honor 9X i 9X Pro rješavaju se “notcha” i ekran će biti rastegnut sasvim do vrha
Novi pametni telefon iz pogona Huaweija, Honor 9X
 Screenshot: Youtube Tech Brothers

Premda još nije razriješena njihova mučna situacija s američkim tvrtkama, Huawei i sestrinska tvrtka Honor i dalje predstavljaju nove uređaje: prvi je na redu Honor, koji je u utorak 23. srpnja predstavio novu generaciju svoje uzdanice iz srednjeg ranga - 9X i 9X Pro.

Predstavljen je u Kini, gdje se uređaji već mogu kupiti, može se vjerovati da će u nekom trenutku doći i u Europu. Prethodni model Honor 8X bio je telefon koji je nudio jedan od najboljih omjera uloženog i dobivenog na tržištu i nije čudno što je u samo pet mjeseci dosegnuo brojku od deset milijuna prodanih primjeraka.

Honor 9X i 9X Pro rješavaju se “notcha” i ekran će biti rastegnut sasvim do vrha. Riječ je o LCD panelima s Full HD rezolucijom i dijagonalom u području između 6,5 i 6,7 inča. Prednja će kamera stoga izlaziti iz kućišta u “pop-up” mehanizmu. Stražnji će paneli biti stakleni s već tipičnim Honorovim gradijentom, dok će se senzor za otisak prsta najvjerojatnije nalaziti u tipki za paljenje s desne strane telefona (premda je bilo nagađanja da će se možda nalaziti i ispod ekrana). Honor je zadržao utor za slušalice, a s donje je strane i USB-C. Sistemski čip koji pogoni obitelj 9X je novi Hisilicon Kirin 810, postojat će modeli sa 6 i 8 GB RAM-a te sa 128 ili 256 GB memorije, a baterija će imati 3900 mAh. Honor 9X imat će dvostruku kameru s glavnim senzorom od 48 megapiksela, dok će 9X Pro imati trostruku kameru s dodatnim ultraširokokutnim modulom. Početna cijena u Kini za 9X Pro bit će 1899 juana (isto toliko kuna), a 9X bit će nešto jeftiniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:22