Prevara kupaca?

Navodno najmoćniji Appleov laptop brži je od prethodnika samo ako ga stavite u zamrzivač!

Procesor se u kućištu MacBooka toliko zagrijava da nije u stanju postići ni osnovnu radnu brzinu
 YouTube / Dave2D

Navodno najmoćniji Appleov laptop uopće nije u stanju postići rezultate koje ta tvrtka oglašava, jer kućište laptopa ne omogućava dovoljno hlađenja. Najsnažniji intelov procesor i9 previše se zagrijava tokom rada, te se automatski usporava kako ne bi došlo do trajnih oštećenja na računalu, otkrio je vlogger Dave Lee na svojem YouTube kanalu.

Procesor Intel i9 ugrađen u najnoviji MacBook Pro prava je ‘zvijer’ koja bi trebala zadovoljiti čak i najzahtjevnije korisnike, s osnovnim radnim taktom od 2,9 GHz, a tvornički je omogućeno i ubrzanje radnog takta do 4,1 Ghz. No, prilikom izvođenja bilo koje zahtjevnije aplikacije, procesor doseže temperaturu od 99° C, i smjesta se počne usporavati - čak i prije nego što dosegne svoj osnovni radni takt.

MacBook Pro s procesorom i9, otkrio je Lee, u stvarnosti je sporiji čak i od svojeg prethodnika s procesorom i7, predstavljenog prošle godine. U Hrvatskoj još nije ni dostupan, a kada bude koštat će više od 33.000 kuna, no teško će moći opravdati tu cijenu.

Yahoo Finance piše kako su se već brojni korisnici odlučili vratiti svoje uređaje ili otkazali narudžbe, šokirani činjenicom kako njihov skupi laptop niti jednom nije dosegao brzine koje Apple oglašava uz taj proizvod.

Lee je, ipak, uspio postići i oglašavane brzine od 4,1GHz i to tako da je računalo stavio - u zamrzivač! Pokrenuo je jednu od zahtjevnijih aplikacija, spremio laptop u duboko zamrzavanje, i ustanovio kako je tek na temperaturama ispod nule uspio postići bolje rezultate od MacBooka Pro iz 2017. godine s i7 procesorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:20