Širenje

Mastercard proširuje partnerstvo s mobilnom bankom bunq

bunq Green Card kartica je dostupna na 30 europskih tržišta, a za svakih potrošenih 100 eura, bunq će zasaditi jedno stablo
Ilustracija, Mastercard bunq
 Mastercard

Mastercard najavljuje širenje partnerstva s mobilnom bankom bunq te će pomoću svoje međunarodne mreže partnera doprinijeti širenju dostupnosti bunq Green Card kartice u 30 europskih zemalja – među kojima je i Hrvatska. Metalni Mastercard, odnosno bunq Green Card doprinosi stvaranju zelenije planete jer će za svakih potrošenih 100 eura tom karticom zasaditi jedno stablo.

Održiva bunq Green Card kartica predstavljena je u studenom prošle godine. Osim što se njenim korištenjem doprinosi povećanju zelenih površina, sama kartica izrađena je na ekološki način - od pakiranja pa do proizvodnje.2 Od samog predstavljanja inicijative prije četiri mjeseca pa do danas ova je banka zasadila više od 100.000 stabala. Time se smanjila emisija CO2 za 30,8 milijuna kg - što je ekvivalentno 32.560 letova od Pariza do New Yorka.

Green Card inicijativa nastavak je nedavno pokrenute koalicije Priceless Planet Coalition – Mastercardova platforma koja objedinjuje napore korporacija za održivošću i značajnim ulaganjima u očuvanje okoliša. Zajedno s partnerima koji se zalažu za odgovorno poslovanje, Priceless Planet Coalition obvezuje se u narednih pet godina zasaditi 100 milijuna stabala diljem svijeta. Uz bunq, u projektu sudjeluju i brojne druge banke.

Mastercard
Ilustracija

Partnerstvo Mastercarda i bunqa započelo je 2015. godine kada je banka službeno izašla na tržište te kada je javnosti predstavljeno više jedinstvenih kartica. U sklopu partnerstva, nedavno je predstavljena i bunq Travel Card kartica koja putnicima nudi tečaj u stvarnom vremenu - bilo gdje u svijetu.

„Jako smo uzbuđeni što smo partnerstvo s Mastercardom podigli na višu razinu. Zajedno s našim korisnicima uspostavili smo jednostavan način kako da doprinesemo stvaranju zelenijeg svijeta. Dodatno ćemo proširiti dostupnost bunq Green Card kartice u cijeloj Europi“, rekao je Ali Niknam, osnivač i izvršni direktor mobilne banke bunq.

„Mijenjaju se načini razvoja banaka u Europi ali i sami trendovi plaćanja. Ljudi žele i očekuju da tehnologija koju svakodnevno koriste ne bude samo sigurna i jednostavna, već i da pozitivno doprinese svijetu u kojem živimo. Mastercard vjeruje da snaga partnerstva ne samo da može pokrenuti inovacije, već može i učiniti dobro. U posljednjih pet godina uspješno smo razvili partnerstvo s mobilnom bankom bunq i ponosni smo što ovo uzbudljivo partnerstvo i dalje raste te ujedno ima i pozitivan utjecaj na okoliš“, rekao je Javier Perez, predsjednik Mastercarda Europe.

Kad je riječ o Europi, Mastercard je partner više od 60 digitalnih banki i fintechova čiji se broj udvostručio u posljednje dvije godine. Proširenje partnerstva s bunqom u skladu je sa strategijom kompanije da usko surađuje s partnerima od njihovog osnutka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 09:23