Budućnost dolazi

Kineski tehnološki div proizvodi više od dva milijuna baznih stanica za naprednu 5G mrežu

Godišnje trošimo 15 do 20 milijardi dolara samo na istraživanje i razvoj novih tehnologija, poručio je Zhengfei
Ren Zhengfei, osnivač Huaweija
 Aly Song / REUTERS

Kineski tehnološki div Huawei planira u narednih godinu i pol dana proizvesti više od 2 milijuna baznih stanica za implementaciju 5G mreže. Samo do kraja ove godine proizvesti će 600.000, dok u 2020. godini najavljuju proizvodnju najmanje 1,5 milijuna baznih stanica, poručio je osnivač Huaweija Ren Zhengfei, dodavši kako njegova kompanija posjeduje kompletnu tehnologiju kako bi bazne stanice proizvodila potpuno samostalno.

- Desetljećima smo gradili sustav, ulagali u njega, širili poslovanje i borili se na tržištu. Godišnje trošimo 15 do 20 milijardi dolara samo na istraživanje i razvoj novih tehnologija, stoga vjerujemo da kad je pitanje o tehnologiji, Huawei zaslužuje biti svjetski lider - izjavio je Zhengfei.

Ta je kompanija do sada potpisala ugovore za izgradnju i implementaciju 5G mreže u preko 50 zemalja svijeta. Inače, Huawei predviđa da će do 2025. godine na svijetu biti implementirano više od 6,5 milijuna 5G baznih stanica dok će se mrežom nove generacije koristiti skoro tri milijarde internet korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 11:33