SPEKTAKL U ARENI

Izuzetan i uzbudljiv svjetski događaj počinje početkom kolovoza u Puli: tenis će zavladati gradom na tri dana

Antički amfiteatar prvi će put u svojoj dugoj povijesti postati tenisko igralište za spektakularni sportski događaj Legends Team Cup - ATP Champions Tour

Pula,180722.
Arena.
Treceg dana Pulskog filmskog festivala odrzana je hrvatska premijera filma Ljeto Kada sam naucila letjeti.

 Dusko Marusic/Cropix

Bliži se održavanje velikog teniskog spektakla na jedinstvenoj ljetnoj pozornici. Izuzetan i uzbudljiv svjetski događaj počinje početkom kolovoza u veličanstvenoj pulskoj Areni. U tijeku su veliki pripremni radovi kako bi mjesto događaja na tri dana natjecanja postalo teniska arena sa svim potrebnim sadržajima, osnovnim i pomoćnim, koji jedan tako velik i složen teniski turnir zahtijeva da bi se zadovoljili standardi svjetske teniske federacije, ATP-ja, ali i kriteriji novonastalog formata natjecanja Legends Team Cup - ATP Champion Toura, poručili su iz Turističke zajednice Istre.

Antički amfiteatar prvi će put u svojoj dugoj povijesti postati tenisko igralište za spektakularni sportski događaj Legends Team Cup - ATP Champions Tour, koji će se održati od 1. do 3. kolovoza.

Nakon što je ugovorena postava vrhunskih tenisača, u kojoj su L. Hewitt, T. Haas, T. Robredo, T. Berdych, R. Stepanek, D. Nalbandian, M. Baghdatis, J. W. Tsonga, D. Ferrer i J.C. Ferrero, teniskih ikona u doba kada su se profesionalno bavili tenisom, te nakon što je 29. lipnja ove godine u Londonu odrađen ždrijeb dviju ekipa, tima Lendl i tima Cash, u proteklom se periodu užurbano radilo na promociji turnira. Uz uobičajene promidžbene aktivnosti oglašavanja, konferencija za novinare i intervjua, najvažniji dio posla odrađen je tako što su sami igrači postali promotori Istre kao destinacije. Naime, u proteklom razdoblju realizirani su personalizirani najavni videopozivi svakog pojedinog igrača kojima su oni najavili svoj nastup na Legends Team Cupu u Puli, odnosno Istri, te istaknuli da se naveliko pripremaju za turnir jer se ne radi samo o revijalnom nastupu nego o profesionalnom turniru s bogatim nagradnim fondom koji iznosi čak 250.000 eura.

Za kapetane momčadi izabrana su dva teniska imena koja ne treba posebno predstavljati, Ivan Lendl i Pat Cash, a tijekom ždrijeba održanog u Londonu 29. lipnja dva su prvaka bacila novčić i odabrala svoje momčadi.

Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas i Radek Štěpánek igrat će u timu Lendl, a Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomáš Berdych, David Nalbandian i Tommy Robredo za tim Cash.

Cijeli turnir u tom je kontekstu dobio u potpunosti konkretne obrise na svim važnim funkcijama. Legends Team Cupu priključio se i Željko Franulović, legendarni hrvatski tenisač i direktor prestižnog Mastersa Monte Carlo tijekom 17 godina, sada u funkciji direktora LTC Toura. Branimir Horvat, bivši hrvatski tenisač i osnivač Zagreb Indoorsa te direktor turnira Istarska rivijera, postao je i direktor ovog pulskog turnira. Cijelom timu priključit će se i Alex Corretja kao službeni sportski komentator turnira.

Osim prestiža nastupa u ovom novom formatu turnira i spektakularnoj pozornici koja je ujedno i jedan od najprepoznatljivijih ikona Hrvatske, velebni spomenik kulturno-povijesnog naslijeđa, svim igračima, kao i kapetanima, ovo je veliko iščekivanje nastupa na mjestu na kojem do sada nisu igrali, što i za njih predstavlja svojevrsni doživljaj.

Kao što će to biti veliki doživljaj za proslavljene svjetske teniske superzvijezde, tako će i za Turističku zajednicu Istarske županije kao glavnog organizatora turnira to biti veliki izazov. Naime, prije tri godine organizirala je veliki nogometni dvoboj legendarnih ekipa "vatrenih" iz perioda Ćire Blaževića te legendi FC Bayerna, no organizacija teniskog turnira koji traje tri puna dana definitivno je novi izazov. Letvica je postavljena prilično visoko, ne samo radi velikih tenisača koji će nastupiti u Areni nego i zbog specifičnih zahtjeva koje teniski turnir kao takav po svojoj prirodi ima.

- Organizacija Legends Team Cupa bit će još jedna potvrda da tako veliki i značajni događaji trebaju Istri i Puli jer je amfiteatar jedinstvena pozornica za takve spektakle. Osim što će na turniru nastupiti 12 svjetskih teniskih ikona, očekujemo velik broj tzv. UHNWI-a (ultra high net worth individuals), od kojih većina nikad nije posjetila Istru i Hrvatsku. Osim toga, organizacija tako važnog događaja ima više konkretnih funkcija s multiplikativnim učincima. S jedne strane, ovaj je događaj zamišljen tako da bude motiv dolaska na destinaciju tj. da fanovi tenisa potegnu prema Istri s obzirom na zvučna imena, a s druge da gostima koji već borave u Puli i Istri bude dodatan atraktivni sadržaj, kako bi sa sobom ponijeli jedinstveni doživljaj kada se budu vraćali u domovinu. Ukratko, da sve skupa bude jedinstvena prilika za promociju Pule i Istre probranoj klijenteli - izjavio je Denis Ivošević, direktor TZ-a Istarske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:51