Testiranje

Huawei u Švicarskoj demonstrirao rekordnu brzinu 5G mreže

Huawei je krenuo s masovnim testiranjem svojih tehnologija u Europi, a što uključuje i 5G mrežu
Xi Jinping, predsjednik Kine i Ren Zhengfei, osnivač Huaweia
 Matthew Lloyd / Athit Perawongmetha / REUTERS

Huawei je korištenjem vlastite 5G tehnologije u švicarskom gradu Zurichu demonstrirao rekordnu brzinu mreže. U realnim uvjetima ostvario je iznimno visoku download brzinu od 3,67 GB/s. Testiranje u Švicarskoj provedeno je na više 5G pametnih telefona povezanih na jednu 5G ćeliju na komercijalnoj mreži švicarskog telekom operatera Sunrise.

Ovako visoka brzina 5G mreže u realnim uvjetima omogućena je korištenjem 100 MHz “C-Band” spektra čiji frekvencija fluktuira u rasponu od 4G Hz do 8 GHz, a postignuta brzina znatno nadmašuje postojeće testove 5G mreže diljem svijeta.

Jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona i dalje nastavlja s komercijalnim testiranjima 5G tehnologije, a što je vidljivo u izvješću European 5G Observatory. Prema tom dokumentu Huaweijeva 5G mreža među najbržima je u mnogim europskim zemalja poput Austrije, Belgije, Danske, Njemačke i Italije gdje su ostvareni izvanredni rezultati uz suradnju lokalnih pružatelja telekomunikacijskih usluga.

Inače, Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi čak trećina svjetske populacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:52