Bolja budućnost

HT lani uložio 1,8 mlrd. kn u digitalnu infrastrukturu: 'Digitalizirat ćemo Hrvatsku'

Digitalizacija Hrvatske i povezivanje svih građana modernim tehnologijama nužni su za brži gospodarski i društveni napredak države, smatraju u HT-u
Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma
 HT Press

Hrvatski Telekom (HT) lani je uložio 1,8 milijardi kuna u digitalnu infrastrukturu i time izravno utjecao na otvaranje gotovo 10.000 novih radnih mjesta u Hrvatskoj te povećanje BDP-a za 0,6 posto. Dokaz je to da su digitalizacija Lijepe naše i povezivanje svih građana modernim tehnologijama nužni za brži gospodarski i društveni napredak Hrvatske kako danas, tako i u budućnosti, smatraju u HT-u.

Taj je teleoperater proveo i istraživanje u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom koje je pokazalo snažnu vezu upravo između postojanja prilika za pristojan život s kvalitetnim pristupom tehnologiji i razine digitalne pismenosti. Uz to, rezultati istraživanja pokazali su i da pristup najnovijim tehnologijama znatno pridonosi ostanku u trenutačnom mjestu prebivališta. Naime, dvije trećine onih koji su pozitivno ocijenili pristup najnovijim tehnologijama namjeravaju ostati u svojim sredinama, priopćili su iz HT-a, dok se niti 60 posto ispitanika koji su pozitivno ocijenili brzinu interneta također nema namjeru preseliti.

- Tehnologija mijenja način na koji živimo i radimo, povećava poslovne mogućnosti, pomaže nam da se povežemo s prijateljima i budemo u kontaktu sa svime što se događa. Ipak, ni danas nisu svi u mogućnosti iskusiti te prilike. Smatram da se više treba i može učiniti kako bi se izgradilo društvo u kojem nitko ne zaostaje. U Hrvatskom Telekomu želimo izgraditi svijet boljih mogućnosti, donoseći svima prednosti digitalizacije kako bi svi mogli iskoristiti najbolje što im život pruža - kazao je Kostas Nebis, novi predsjednik Uprave HT-a, naglasivši da još uvijek postoji mnogo prostora za napredak.

Iz tog razloga, HT nudi novi internetsku stranicu Iz svijeta boljih mogućnosti putem koje će sa svim građanima dijeliti saznanja o najnovijim tehnološkim trendovima i dostignućima, ali ih i informirati o uspješno ostvarenim prilikama koje su realizirane zahvaljujući novoj tehnologiji.

- Protagonisti stranice će kroz inspirativne priče educirati društvo o konkretnim tehnologijama koje su im pomogle u pokretanju novih poslova, podizanju kvalitete života, zdravijem životu ili učenju te vjerujemo kako će upravo takvi primjeri potaknuti i druge da iskoriste sve mogućnosti koje im donosi budućnost uz nove tehnologije – ispričali su u HT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:32