Digitalna suradnja

HT i Microsoft donose napredna cloud rješenja za digitalizaciju hrvatskih tvrtki

Novom uslugom korisnici ubrzavaju svoje poslovanje i mogu uštedjeti čak 30 do 50 posto troškova u odnosu na tradicionalnu IT operaciju
Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike
 Boris Kovačev / CROPIX

Hrvatski Telekom (HT) u suradnji s Microsoftom proširuje svoju ponudu cloud usluga kako bi pomogli u digitalizaciji malih, srednjih i velikih hrvatskih kompanija.

Preciznije, Deutsche Telekom (DT) i njene pripadajuće kompanije na području Srednje i Istočne Europe, među kojima su i HT i Combis, s Microsoftom pružaju visoko standardizirane usluge digitalne transformacije. To DT čini putem Microsoft Azure platformu, Dynamics 365 i Office 365 u devet zemalja, “od Poljske do Grčke”, priopćili su iz HT-a.

- Ovom suradnjom sve prednosti digitalizacije i suvremene tehnologije činimo dostupnijim svim tvrtkama u Hrvatskoj, kako onim najvećim, tako i malim i srednjim poduzećima. Korištenjem tih tehnologija hrvatske tvrtke u mogućnosti su biti u skladu sa svjetskim trendovima - pohvalio se Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike, dok je Hrvoje Dunkić, direktor Sektora za inovacije i razvoj strateških područja u Combisu, dodao da će “realizacijom ovog projekta HT grupa napraviti dodatni iskorak u segmentu cloud poslovanja temeljenog na Microsoft tehnologijama”.

Riječ je o automatiziranim uslugama koje korisnicima, u ovom slučaju malim i srednjim poduzećima te velikim kompanijama, omogućavaju prelazak na cloud usluge u vrlo kratkom vremenu. Na taj način, korisnici ubrzavaju svoje poslovanje i mogu uštedjeti čak 30 do 50 posto troškova u odnosu na tradicionalnu IT operaciju koju bi obavili unutar kompanije, tvrde u HT-u.

- Hrvatska ide u pravom smjeru kada pričamo o digitalizaciji zahvaljujući snažnoj podršci i partnerima diljem Europe. Digitalne suradnje poput ove naše imaju veliki benefit za razvoj ekonomije i društva u cjelini - zaključila je Tatjana Skoko, direktorica kompanije Microsoft u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:23