A kažu da smo konzervativni

Hrvati u digitalnim trezorima već uštedjeli više od 14 milijuna. Najviše, dakako, u kunama

Revolut trenutačno ima više od 70 000 korisnika u Hrvatskoj
 Revolut

Revolut, vodeća fintech tvrtka s više od osam milijuna korisnika u Europi, otkrila je da su Hrvati već uštedjeli više od 14 milijuna kuna ove godine putem Revolut trezora. Trezori su, kako su pojasnili, najjednostavniji način štednje novca, bez obzira na svrhu, u bilo kojoj valuti ili kriptovaluti koju podržava Revolut. Novac koji korisnici uštede u svojim trezorima ne premješta se, bez obzira na uporabu Revolutove kartice, te je uvijek moguće odmah prenijeti ga na glavni račun.

Revolut trenutačno ima više od 70 000 korisnika u Hrvatskoj te trenutačno, prema posljednjim dostupnim podacima, više od 8000 Hrvata ima aktivne trezore u kojima su uštedjeli oko 4 milijuna kuna za različite svrhe. Tijekom 2019. više od 9500 korisnika otvorilo je oko 14 000 trezora. Ukupno su odradili više od 470 000 transakcija u trezore.

Najviše se štedi u kunama, pa je u trezorima trenutačno ušteđeno više od 2,5 milijuna kuna. Nakon kune slijedi euro, s više od 160 000 ušteđenih eura. Hrvati također štede novac u američkim dolarima te imaju više od 26 000 dolara u svojim trezorima.

Kriptovalute su također privukle pažnju Revolutovih korisnika u Hrvatskoj. Klijenti najbrže rastuće europske fintech tvrtke uštedjeli su u Bitcoinu protuvrijednost od 48 000 kuna, dok su u XRP-u, tzv. Rippleu, uštedjeli protuvrijednost od 19 000 kuna.

Novac možete prenijeti u Revolut trezor na nekoliko načina: jednokratnim uplatama – izvršite jednokratno plaćanje; ponavljajućim uplatama štednje – odredite iznos koji ćete redovito automatski slati u svoj trezor svaki tjedan/mjesec; zaokruživanjem viška novca – automatski uštedite manji iznos pri svakom plaćanju tako što ćemo vaše transakcije zaokružiti na najbliži veći cijeli broj i razliku prenijeti u trezor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:40