Ljetna razbibriga

Donosimo nekoliko pristupačnih igračaka uz koje djeca mogu uživati za vrijeme praznika

Kako bi se snašli u moru stvari izdvojili smo nekoliko pristupačnih tech igračaka
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Danas se na tržištu može pronaći pregršt različitih igračaka za djecu, od edukativnih do onih društvenih. Roboti, tableti, video igre svi oni najmlađima mogu pružiti zabavu u vrijeme ljetnih praznika.

Kako bi se snašli u moru ponuda The Guardian je izdvojio nekoliko pristupačnih tech igračaka uz koje se mališani mogu provoditi slobodno vrijeme.

Sphero mini

Iako je na tržištu trenutno dostupno pregršt različitih robota od kojih je većina njih povezana s mobilnim uređajima, ovi mali robotići osim zabave klincima pružaju i edukativni sadržaj. Tako za otprilike 400 kuna možete nabaviti ovu igru i aplikaciju koja dolazi uz nju. Djeca na pratećoj aplikaciji mogu odabrati neke od već ranije instaliranih igara ili kreirati vlastitu i pritom naučiti osnove programiranja.

Amazon Fire 7 Kids Edition tablet

Bez obzira na to što obični mobitel može pružiti dovoljno zabave za one najmlađe, ipak uvijek postoji mogućnost da ga dijete baci ili na njemu nešto pokvari. Upravo zbog toga na tržištu već neko vrijeme postoji nekoliko različitih tableta prilagođenih baš za one najmlađe. Po cijeni od 800 kuna ovaj Amazonov tablet dolazi s čvrstim oklopom i pomoćnim naslonom tako da može samostalno stajati i poslužiti kao ekran za gledanje crtića. Radi na Android sustavu, što znači da se putem trgovine za aplikacije na njega mogu skinuti sve igre kao i na obični mobitel.

Vtech Kidizoom Duo 5.0 kamera

Ovaj plastični fotoaparat opremljen je 5MP kamerom i 2,4 inčnim displejom košta nešto malo više od 320 kuna. Prilagođen je djeci od tri pa sve do devet godina. Za razliku od većine klasičnih fotoaparata s ovim možete snimiti selfie i videe. Osim prednje i zadnje kamere u svojim postavkama posjeduje i neke klasične filtere za uljepšavanje fotografija.

Binatone Latitude 100 voki toki

Dobri stari voki toki, uvijek idealan odabir igračke za zabavu. Iako ih ima različitih cjenovnih kategorija i jačina, ovakva igračka može se nabaviti za svega 100-tinjak kuna. Binatone Latitude 100 ipak je nešto skuplji model koji se na internetu se može pronaći za 180 kuna. U paketu dolaze dva uređaja koji imaju domet od oko tri kilometra i pokreću ga obične AAA baterije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:10