Putevima Netflixa?

Dio svijeta uskoro bi serije mogao gledati putem najveće online platforme za video sadržaj

Dio programa bit će rezerviran za korisnike YouTube Premium pretplatničke usluge
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Najveća internetska platforma za pregled video sadržaja, YouTube, kreće stopama Netflixa i Amazona i počinje s osmišljavanjem svog originalnog programa. Kako piše CNBC, novim serijama i 'reality' emisijama nastoje pridobiti nove korisnike koji će plaćati njihovu uslugu pretplate.

Program, prvenstveno namijenjen za francusko, njemačko, japansko, meksičko i indijsko tržište, obuhvaćat će različite sadržaje i žanrove poput glazbenih dokumentaraca, realityja i dramskih serija, objasnila je Susanne Daniels, voditeljica originalnog programa YouTubea.

Dio će biti na lokalnim jezicima, a neki će se sadržaji prevoditi. Također, dok će jedan dio emisija biti dostupan besplatno na YouTubeu (uz reklame), dio programa bit će rezerviran za korisnike YouTube Premium pretplatničke usluge.

- Ciljamo na ona tržišta na kojima smo primijetili najveći potencijal za rast pretplatnika - objasnila je Daniels, dodajući kako su već objavili nekoliko originalnih sadržaja u Južnoj Koreji i Indiji koji su „nadmašili očekivanja”.

Reality show o južnokorejskom pop bendu Big Bang tako je primjerice bio vjetar u leđa i donio velik broj novih pretplatnika, od čega je polovica došla izvan Koreje, navodi Daniels.

Dodatno, YouTube je još 2016. godine debitirao s produkcijom originalnog sadržaja dostupnog na njihovoj 'premium' platformi. Radilo se o sadržaju koji je uključivao neke od njihovih najpopularnijih video kreatora, Hollywoodske zvijezde i nekoliko serija za djecu.

Ipak, kako prenesi CNBC, ovog puta dječji program nije u planu budući da, prema riječima Susanne Daniels, „kompanija ne vjeruje da bi, u ovom trenutku, dječji sadržaj mogao potaknuti rast broja novih pretplatnika”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:57