Student DIGI Award 2021

Biramo najbolje hrvatske mlade inovatore, glasujte za svojeg favorita

Naši reporteri obišli su ih sve i objavili njihove zanimljive priče koje su imale veliku čitanost na portalu
 Cropix

Drugi nacionalni natječaj za najbolje hrvatske mlade inovatore - Student DIGI Award 2021. - pri kraju je. Pobjednici će se znati 25. svibnja, a o njima, uz naš žiri, imate priliku glasati i vi, naši dragi čitatelji. Sve finaliste predstavili smo vam u posljednjih desetak dana.

Svoje priče ispričali su nam timovi koji su osmislili rješenja Green Energy Pal, Robotike, Neolight.ai, AI Parkinga, AgriCona, Game Of Resistancea, Zdravomata, Sportreacta, GoGreenOzonatora i Hibiskusa.

Velika inovativnost

Neki od tih projekata već su u fazi testiranja, pa i u lovu na prve komercijalne korisnike. Drugi, posebno oni učenički, u fazi su idejnog rješenja. No, rješenja svih timova pokazuju veliku inovativnost, strast i želju za uspjehom.

Konkurencija na Student DIGI Awardu 2021., koji organiziraju Jutarnji list i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego, bila je žestoka od početka. Na natječaj ove se godine okupilo čak 26 timova. Ove godine natječaj je narastao i po pitanju žirija. Uz predstavnike tvrtki A1 Hrvatska, Infobipa, Zicer, Sveučilišta u Rijeci i Puli, UNIPU-a te državnog tajnika za digitalizaciju, prvi put u njemu je prošlogodišnja pobjednica.

Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista, zahvalio je svima koji su se prijavili za natječaj, čestitao finalistima i pozvao čitatelje da izaberu svog favorita.

Čestitke i poziv

- Pozivam čitatelje da svojim sudjelovanjem i glasanjem podrže deset finalnih projekata natječaja mladih digitalnih inovatora. Vesele nas ovakve priče, kojima mladim ljudima dajemo vidljivost i promičemo njihovo znanje i inventivnost - zaključuje Ogurlić.

image
Student DIGI Award 2021
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. srpanj 2023 20:00