Trgovački centri

Zagreb dobiva još jedan veliki centar na 60 tisuća kvadrata, nova shopping meka i u Istri

Novi zagrebački centar imat će trg, multipleks kino, trgovine, kafiće i restorane
Ovako bi trebao do kraja godine izgledati novi zagrebački shopping centar

Poreč će do ljeta dobiti novi veliki shopping centar na području Facinka, odnosno na ulazu u grad. Bit će prvi takav shopping centar u drugom po veličini gradu u Istri u kojemu će se smjestiti trgovine kao što su BIPA, C&A, CCC, Deichmann, Galileo, Hervis, Müller, New Yorker, Tedi i Svijet Media.

Investitor i vlasnik projekta je tvrtka AM PS Delta Nekretnine d.o.o. koji je već izgradila trgovački centar u Puli - Pula City Mall. Inače tvrtka AM PS Delta Nekretnine d.o.o., članica je hrvatske podružnice MID Bau nekretnine d.o.o., jedan je od vodećih 'developera' na domaćem tržištu, a uz pulski projekt dosad su realizirali i projekte Garden Mall u Zagrebu, TC Koprivnica, STC Osijek, STC Sisak, STC Valpovo i STC Umag.

- Radovi su počeli prije nekih mjesec dana, a završetak je predviđen lipnju ove godine. Poreč će ovime dobiti svoj zasluženi centar za šoping i zabavu, koji je konceptualno zamišljen kao retail park - da svaka trgovina ima svoj zaseban ulaz. Maloprodajna površina centra iznosit će oko 8.379 metara kvadratnih čime će ujedno biti i najveće trgovačko središte u Poreču, a kroz nekoliko dana bit će poznata i konačna verzija njegova izgleda, poručuju iz porečke gradske uprave koja pozdravlja ovu investiciju.

Gradilište nove shopping meke na ulazu u Poreč

U novom šoping-centru otvorit će se i nova radna mjesta, dodaju iz tvrtke, a ukupan broj ovisi o politici zapošljavanja njihovih zakupnika: - Drago mi je što će se urediti ovaj ulaz u grad, jer Poreč zaslužuje da ima ulaz u grad kakav priliči i jednak komunalnim standardima u drugim dijelovima grada, a i jer će se otvoriti nova radna mjesta i naš će grad dobiti jedan dodatan sadržaj, kazao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Projekti u Zagrebu

Do lipnja će se otvoriti retail park kod zapadnog dijela Arena Centra u Zagrebu na 8000 kvadrata, gdje će biti uglavnom dućani kojima trebaju veliki prostori. U Španskom će se uskoro početi graditi novi Z centar, shopping centar veličine 60.000 kvadrata, uz koji će biti i samostalni objekti McDonald’s i Lidl. Centar će imati trg, multipleks kino, trgovine, kafiće i restorane. Završetak gradnje planiran je za kraj ove godine. Na proljeće se očekuje i završetak preuređenja Branimir centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 05:20