Mega-vila

VIDEO "Milijarder" ima 21 kupaonu, kino dvoranu, ali i mjesečnu ratu kredita od 3,8 mil.kn

U podnožju Beverly Hillsa smjestio se “Milijarder”, mega-vila koja je do nedavno bila najskuplji dom na prodaju u SAD-u
"Milijarder" se proteže površinom od 3530 četvornih metara, ima 12 spavaćih soba, 21 kupaonu, tri kuhinje, kino dvoranu s 40 sjedala, wellnes centar, teretanu, beskonačni bazen s barom te kuglanu s četiri linije, ali i potpuno nefunkcionalan helikopter iz serije "Airwolf"
 YouTube Screenshot

U podnožju Beverly Hillsa smjestio se “Milijarder”, mega-vila koja je do nedavno bila najskuplji dom na prodaju u SAD-u, a čak i ovo doba ultra bogatih te u gradu u kojem ne nedostaje skupih kuća, ova je definitivno premašila svoju konkurenciju. “Milijarder” se proteže površinom od 3530 četvornih metara, ima 12 spavaćih soba, 21 kupaonu, tri kuhinje, kino dvoranu s 40 sjedala, wellnes centar, teretanu, beskonačni bazen s barom te kuglanu s četiri linije, te helikopter iz serije "Airwolf".

No, kako piše Bloomberg, ima i kredit u skladu sa svime nabrojanim. Novi je vlasnik, čiji identitet nije poznat javnosti, na to velebno zdanje potrošio 94 milijuna dolara, što je zapravo bio prilično velik popust, budući da je početna cijena iznosila 250 milijuna dolara. Ipak, nije sav taj iznos izvadio iz džepa, već je misteriozni vlasnik poput običnog smrtnika dignuo kredit na deset godina. No, budući da je riječ o kreditu od čak 58,2 milijuna dolara, mjesečna rata baš i nije ona običnog smrtnika. Naime, kako bi kredit isplatio u roku, za svoj drugi dom, kako je naveo u dokumentima, mjesečno mora plaćati 560.000 dolara, što je otprilike 3,8 milijuna kuna.

Time je čak i premašio kredit od 53 milijuna dolara koji su Beyonce i Jay-Z 2017. digli za svoj 88 milijuna dolara vrijedan dom u Bel Airu. Zapravo ispada da je dizanje kredita među bogatašima gotovo jednako često kao i onih ne toliko dubokih džepova.

Adam Neumann, suosnivač WeWorka, “posudio” je desetak milijuna dolara od banaka kako bi kupio nekretnine diljem zemlje. Elon Musk također ima nekoliko velikih kredita, među kojima je i onaj od 61 milijun dolara za svojih pet posjeda u Kaliforniji. Unatoč tome što ekscentrični poduzetnik “teži” 29 milijardi dolara, on tvrdi kako je “slab s gotovinom”.

YouTube Screenshot
Nepoznati kupac na "Milijardera" je potrošio 94 milijuna dolara

Prema Bloombergu, lani je u SAD-u bilo preko 230 aktivnih ultra velikih kredita.

YouTube Screeshot
"Milijarder" ima i kino dvoranu s 40 sjedala

YouTube Screeshot
"Milijarder" ima i kuglanu s četiri linije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:29