Olakšava poslovanje

Važnu pogodnost za radnike sve više uvode i hrvatski poslodavci, poboljšava ugled i korporativnu sliku

Porezne olakšice, jednostavnost upravljanja i fleksibilnost samo su neke od prednosti koje nudi dugoročni najam vozila u poslovne svrhe
 Shutterstock

Nije tajna da živimo u vrlo izazovnim vremenima, kako privatnim, tako i poslovnim. Tvrtke u svakoj industriji bore se za vrhunske talente, a nove generacije posloprimaca imaju drugačije prioritete nego prijašnje. Prema istraživanju tvrtke Fast Company, za pripadnike generacije Z plaća je vrlo važna, baš kao i radne beneficije te briga o mentalnom zdravlju na radnom mjestu. No, suprotno očekivanjima, rad na daljinu koji se veže uz ovu generaciju nije se pokazao tako visokim prioritetom. Generacija Z zapravo želi raditi iz ureda jer većina njih nije imala praksu uživo niti je išla na službeni put.

Sve ove činjenice pokazuju kako je nužno da su poslodavci kreativni kada je riječ o pružanju najboljih uvjeta zaposlenicima, ali i zadržavanju kvalitetnih radnika. Osim plaće, godišnjeg odmora i balansa između poslovnog te privatnog vremena, poslodavci su zbog mlađih generacija prepoznali veću potrebu za još jednom pogodnosti – službenim vozilom. Naime, istraživanje konzultantske tvrtke McKinsey pokazalo je da mlađe generacije nisu toliko zainteresirane za posjedovanje automobila zato što si ih ne mogu priuštiti. Naravno, vozačka dozvola u moderno doba jednostavno je nužna, a vrlo često je i važna prilikom zapošljavanja na određenim poslovima.

Osiguravanje službenog automobila u privatne svrhe već je godinama jedan od najpoželjnijih pogodnosti za zaposlenike, iako možda na prvu djeluje kao ogroman trošak za poslodavca.

Zbog toga se sve više tvrtki odlučuje za dugoročan najam službenih vozila u specijaliziranim servisima kao što je Benussi Fleet Expert. Riječ je o jednoj od najpoznatijih tvrtki za dugoročne poslovne najmove vozila i fleet managementa cijelih voznih parkova. Grupa Benussi u Hrvatskoj zastupnik je devet auto brendova, kao i davatelj usluge rent-a-cara kroz franšizu Enterprise rent-a-car.

Ovaj model najma pruža niz prednosti za poslodavce, čineći ga isplativijim od klasične kupovine vozila. U razvijenim zemljama najam službenih vozila je redovita praksa, a sve više maha uzima i u Hrvatskoj. Zato ćemo u nastavku istražiti neke od ključnih prednosti dugoročnog najma vozila za poslovne korisnike i zašto je ono isplativija opcija nego kupnja.

Značajna ušteda

Jedna od najznačajnijih prednosti dugoročnog najma vozila za poslodavce je troškovna efikasnost. Umjesto da troše na kupovinu vozila, poslodavci kroz dugoročni najam mogu znatno uštedjeti novac. Takva opcija omogućava poslodavcima bolju kontrolu nad budžetom jer mogu unaprijed planirati mjesečne izdatke.

image
Shutterstock

Osim toga, dugoročni najam vozila omogućuje poslodavcima priznavanje svih troškova najma u 100 posto iznosu. To ima značajan utjecaj na umanjenje godišnje osnovice poreza i smanjenje poreza na dobit. Kroz ovu strategiju poslodavci mogu smanjiti svoje porezne obveze i optimizirati poslovne izdatke.

A što uopće znači dugoročni najam? Kako ističu u tvrtki Benussi Fleet Expert, riječ je o najmu vozila poslovnim subjektima i pravnim osobama na razdoblje dulje od 12 mjeseci. Nakon isteka najma od 48 mjeseci, klijent ima opciju kupovine vozila u odjelu prodaje rabljenih vozila Benussi Select Cars.

Fleksibilnost i prilagodljivost

Dugoročni najam vozila omogućuje poslodavcima fleksibilnost u pogledu vrste i broja vozila koje mogu iznajmiti. Ovisno o poslovnim potrebama, tvrtke mogu prilagoditi svoj vozni park, dodajući ili uklanjajući vozila prema potrebi. Ta pogodnost pruža mogućnost prilagodbe promjenama u poslovanju bez dugoročnih obveza koje donosi vlasništvo nad vozilima. Ako za to postoji potreba, vrlo lako se mogu prebaciti na najnovije modele vozila kako bi osigurali sigurnost, efikasnost i konkurentnost u svojim operacijama.

Benussi Fleet Expert u ponudi ima vrhunska vozila među kojima klijenti mogu izabrati ona koja najviše odgovaraju njihovim potrebama. Narudžbe vozila rade se u dogovoru s klijentom, a ponuda dugoročnog najma kreira se individualnim pristupom svakom korisniku koji može uskladiti svoje želje po pitanju modela, marke, opreme, njegove cijene i kilometraže. Osim klasičnih automobila, Benussi u najam daje i kombije, terence, komunalna vozila te viličare, čime se vodi briga i o skladišnoj logistici.

Održavanje

Uz kupnju službenog vozila dolazi i „cijeli paket“ odgovornosti poput redovitog održavanja i izvanrednih popravaka. To može poslodavcu predstavljati ne samo dodatne troškove, nego i konstantan stres. Kod dugoročnog najma takvih briga nema jer održavanjem voznog parka u potpunosti upravlja najmodavac, čime se poslodavcu i zaposlenicima maksimalno olakšava poslovanje i smanjuje opterećenje.

image
Shutterstock

Stručni tim tvrtke Benussi Fleet Expert brine se o cjelokupnom održavanju vozila, kontrolira troškove održavanja, ispravnosti vozila i radova na njemu te osigurava najkvalitetniju uslugu u ovlaštenim servisima. Također, sav potrošni materijal, kao što je dopuna tekućina i fluida, kočione obloge, žarulje i slično, ulazi u cijenu najma. U slučaju indikacije odstupanja korisniku se daje prijedlog ispravka ugovora o upravljanju.

Osiguranje i registracija

Kroz dugoročni najam vozila poslodavci se oslobađaju mnogih administrativnih obveza koje uključuju i osiguranje te redovnu registraciju. Klijent tako više ne mora voditi brigu oko ugovaranja polica i obnove osiguranja jer to za njega u potpunosti obavlja tvrtka za dugoročni najam vozila. Važno je napomenuti da je iznos osiguranja vozila sastavni dio mjesečnog troška usluge.

Benussi u suradnji s vodećim osiguravajućim društvima svakom korisniku njihovim usluga nudi najbolja rješenja u skladu s njegovim potrebama te preuzima proces ugovaranja i obnovu polica AO, KASKO i osiguranja putnika te zelenih karti. Tehnički pregledi vozila također ulaze u ovu pogodnost.

Specijalizirane usluge

Osim navedenih pogodnosti, dugoročni najam vozila za poslovne korisnike uključuje i posebne usluge kojima mogu poboljšati poslovanje. To je primjerice „Door2Door“ – VIP usluga koja uključuje preuzimanje i vraćanje vozila u svrhu održavanja, registracije i sličnih potreba. Osim toga, Benussi Fleet Expert nudi i sljedeće opcije:

  • oslikavanje vozila
  • opremanje vozila sistemom satelitskog GPS praćenja i sustavima telemetrije
  • usluge managementa goriva: kartice za gorivo i servis goriva
  • opremanje vozila raznim nadogradnjama (rashladni uređaji, ormari za alate i slično)

Korporativna slika

I zadnje, ali ne manje važno - osiguravanjem službenog vozila za zaposlenike poboljšava se korporativna sliku i ugled poslodavca. Time poslodavac pokazuje brigu i pažnju prema potrebama radnika, čime potencijalno povećava njihovo zadovoljstvo i vjerojatnost zadržavanja u tvrtki. Također, prisutnost službenih vozila s logom tvrtke može pridonijeti vidljivosti i marketinškom učinku tvrtke.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad studija Hanza Medije i tvrtke Benussi Fleet Expert.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:51