Stiže ljeto

Uber diže cijene svojih usluga u Zagrebu i na obali, razlog - turistička sezona

Uber cijene diže u Splitu, Dubrovniku, Rijeci, Zadru, Šibeniku te u Zagrebu
 Simon Dawson / REUTERS

Uber diže cijene svojih usluga, a razlozi su podizanje kvalitete poput maksimalne starosti vozila od sedam godina, veći prihodi partnerima-vozačima, ali i približavanje turističke sezone, ističu u Uberu koji će uskoro prema novom zakonu poslovati posve legalno.

"Približavanjem još jedne turističke sezone tijekom koje će Hrvatsku posjetiti milijuni stranih turista i gotovo tri godine nakon ulaska na hrvatsko tržište, tradicionalno se pripremamo za usklađivanje cijena u svim obalnim gradovima te od ove godine i u Zagrebu.”, poručili su.

Tako će od četvrtka, ravno u podne, cijene skočiti u svim važnijim turističkim središtima Splitu, Dubrovniku, Rijeci, Zadru, Šibeniku te u Zagrebu. U glavnom će gradu start ostati 6 kuna kao i do sada, ali cijena po kilometru porast će na 3,60 kuna s dosadašnjih 3 kune, dok će cijena po minuti porasti na 0,60 kuna s trenutnih 0,40 kuna, kažu.

Ipak, cijene će varirati od grada do grada. Primjerice, Dubrovnik će imati nove cijene od 11 kuna start, 6,50 kuna po kilometru i 0,65 kuna po minuti.

Dodaju da će cijene i dalje biti vidljive putnicima prije vožnje, a poskupljenje bi trebalo dovesti do povećanja prihoda za sve tvrtke i obrte koji posluju s Uberom kao i dodatnih zapošljavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:59