Obavijest HUP-a

'Trgovci ne diktiraju cijene povrća, ulja, šećera, brašna... Cijene diktira ponuda'

Svi radnici i trgovci te dobavljači i dostavljači ulažu maksimalne napore kako bi cijeli lanac funkcionirao i kako bi stanovništvo bilo redovito opskrbljeno neophodnim proizvodima
Ilustracija
 Nikša Stipaničev / Hanza Media

Članice HUP-Udruge trgovine priopćili su kako su svjesni ozbiljnosti situacije i izvanrednih okolnosti u kojima žive radnici, poslodavci i potrošači u Hrvatskoj. U svom priopćenju apeliraju na javnost da razumije kako trgovci ne diktiraju cijene burzovno najosjetljivijih proizvoda; voća i povrća, ulja, šećera, brašna, već cijene diktira ponuda i uvjeti u dobavljačkim lancima koji zbog ove krizne situacije otežano funkcioniraju.

„Članice HUP-Udruge trgovine osiguravaju sve potrebne mjere u cilju sprečavanja širenja epidemije COVID-19 virusa, ali ujedno poduzimaju sve aktivnosti kako bi se odvijala i nesmetana opskrba stanovništva osnovnim proizvodima. Svi radnici i trgovci te dobavljači i dostavljači ulažu maksimalne napore kako bi cijeli lanac funkcionirao i kako bi stanovništvo bilo redovito opskrbljeno neophodnim proizvodima. Svakodnevno održavamo krizne telekonferencijske sastanke kako bi prikupili aktualnosti, informacije s terena i tržišta i kako bismo se koordinirali u ovoj iznimno teškoj situaciji. Ovim putem apeliramo prema potrošačima da u ovim izvanrednim okolnostima imaju na umu da se cijene definiraju na dnevnim razinama u skladu s raspoloživom ponudom od brojnih dobavljača i proizvođača. Promjene u cijenama su moguće jer, primjerice, samo kod voća i povrća svaka isporuka dolazi s izmijenjenim cijenama. Svi inputi su se promijenili, naročito je iznimna stavka prijevoz koji je ugrožen i otežan i molimo za razumijevanje“, izjavila je Sanja Smoljak Katić, direktorica HUP-Udruge trgovine.

Martin Evačić predsjednik HUP -Udruge trgovine istaknuo je kako je najvažnija svakodnevna tema trgovaca kako osigurati nesmetan promet i opskrbu građana hranom i osnovnim namirnicama.

„To je izazov u ovim kriznim okolnostima kada se uvjeti poslovanja mijenjaju iz dana u dan, iz sata u sat. Odluke Stožera svi pažljivo poštujemo i provodimo, ali se i one mijenjaju ovisno o dinamici širenja što mi u sustavima trgovina moramo odmah primjenjivati i prilagođavati poslovanje stoga molimo sve građane da uvaže okolnosti u kojima radimo.“ , izjavio je Martin Evačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 17:35